Pain au chocolat – stupid simple

I min serie “latterlig enkelt” følger min versjon av “Pain au Chocolat” eller sjokolade-croissanter, som det heter på 7-Eleven.

Du trenger:

1 pk ferdiglagd ark med butterdeig *
1 plate med sjokolade
1 egg

Varm opp ovnen på 200 grader (180 med varmluft) på forhånd.

Ta frem en plate og legg bakepapir på den. Rull ut arket med butterdeig og pensle det med egg. Riv sjokoladeplaten over deigen. Som variasjon kan du også ha i mandelflak og evt. rosiner.

Brett sammen deigen til du får en bred pølse slik du ser på bildet. Snu deigen slik at skjøten ligger nedover.

Pensle deigen og kutt noen pene og lette snitt i den hvis du vil. Bakes i ovn på midterste rille i 25-30 minutter til den er gylden og glinsende.

La det hvile en liten stund før servering.

Bon apetit!

* = Croustipate lager en nydelig “fersk” butterdeig som er klar til bruk. Den importeres til Norge av Oluf Lorentzen AS og selges i Kristiansand av Lillans Tea And Coffee i Lillemarkens.

Legg inn en kommentar