Quiche Lorraine

Ingrediensene til bunnen er:

250 g hvetemel
125 g smør i terninger
1 egg
1 ts salt
2 ts sukker
0,4 dl kaldt vann

Mange insisterer på å bruke hendene for å blande sammen deigen, men det gjør ikke jeg – jeg bruker min fantastiske MagiMix 5200 XL kjøkkenmaskin. Bland sammen hvetemelet, smør, salt og sukker.

Så tilsetter du egget og kjører blanding sammen på ca. 30 sekunder. Så tilsetter du vannet.

Etter kort tid ser du at deigen begynner å samle seg og da er den ferdig.

Nå tar du den ut på kjøkkenbenken og knar den litt før du pakker den i klingfilm:

De fleste kokebøkene sier at den skal ligge å hvile i ca. 30 minutter. Jeg liker å planlegge og sørger for å være ute i god tid, derfor pleier jeg å lage deigen rett før jeg legger meg og lar den ligge i kjøleskapet natten over.

Dagen etter kjevler du uten deigen – har må du jobbe fort slik at ikke smøret smelter og deigen blir vanskelig å jobbe med.

Kle en egnet form med deig og bruk en kjevle til å kutte av kantene.

La bunnen stå i frysen i ca. en halvtime. Da blir smøret hardt og hjelper til å holde formen mens det steker.

Krøll sammen et bakepapir og fyll det med mynter, tørre erter eller noe annet som egner seg. Stek i forvarmet ovn på 160 grader i 15 minutter.

Jeg liker en god og sprø bunn der ikke eggeblandingen har fått trekke altfor mye inn i bunnen. For å forhindre at det skjer pensler du bunnen med en eggeplomme og lar den stå i ovnen på samme temperatur i ytterligere 5 minutter.

Når det er gjort er det på tide med litt fyll. I de fleste Quiche Lorraine-oppskrifter er det ikke løk, men jeg synes det fantastisk så da tar jeg det med. Jeg er jo tross alt sjefen på min egen mat-blogg :-)

Jeg kutter en løk i små biter (se her for tips på youtube), og så ha jeg i litt bacon i biter, ca. 100-150 gram. Da ser det slik ut:

Så er det på tide med smeten. Du kan bruke følgende ingredienser:

3 egg
3 dl melk
3 dl revet ost (sveitser eller jarlsberg)
pepper
salt
muskatnøtt

Bland alt sammen og hell de oppi formen. Da ser det ca. slik ut:

Så har du det i stekeovnen på 180 grader i ca. 30-35, til det ser slik ut:

Så kan du la den hvile i ca. 5 minutter og kutte den i passende stykker, da ser den melig slik ut:

Du kan servere den sammen med en salat og en god dressing :-)

Bon apetit!

2 Responses to Quiche Lorraine

  1. Monika

    Er det noen spesiell grunn til at du har sukker i paideigen? :)

  2. Monika

    Er det noen spesiell grunn til at du har sukker i paideigen? :)

Legg inn en kommentar