Pesto

Jeg har fått beskjed av min henrivende kone om å legge ut min gode pesto-oppskrift, så Elin: denne er til deg! :-)

1 bunt basilikumblader
2 fedd hvitløk
4 ss pinjekjerner, ristet gyldenbrune
40 g parmesan
1 dl olivenolje

Fremgangsmåte:

I morter:
Ha basilikum og hvitløk i en morter og knus godt. Tilsett pinjekjernene og knus dem inn i blandingen. Ris osten og bland alt sammen. Tilsett til slutt olivenoljen i en tynn stråle under stadig omrøring.

Foodprosessor:
Hvitløk og basilikum blandes i foodprosessor. Tilsett deretter pinjekjerner og revet ost og bland alt i maskinen. Ha til slutt oppi oljen under stadig omrøring. Du ser selv hvor grovt eller fint du vil ha det, alt etter hvor lenge du lar den moses i foodprosessoren.

2 Responses to Pesto

  1. Morten

    Hei!
    Dette var fristende=) Hvordan er det egentlig å fryse pesto hvis man får lyst til å lage større kvanti?

  2. Morten

    Hei!
    Dette var fristende=) Hvordan er det egentlig å fryse pesto hvis man får lyst til å lage større kvanti?

Legg inn en kommentar