Sjokolademoussekake

Oppskriften på denne kaken var den første oppskriften jeg la ut på denne bloggen i 2006. Den er en gjenganger hos oss, siden den er min elskede kones favoritt-kake :-) Her er altså oppskriften er gang til:

Verdens beste sjokoladekake har bare fem ingredienser:

225 g smør
225 g sukker
225 g sjokolade
6 eggeplommer
6 eggehviter

Som du ser er denne deilige kaken glutenfri. Hvis du har tenkt å lage den til en person mer cøliaki, er det ekstra viktig å vaske kjøkkenbenk og alt utstyr du bruker slik at det ikke kommer mel på.
Varm opp ovnen til 180 grader. Smør en rund kakeform på 24-26 cm med smør.

Først smelter du smøret i en gryte på middels varme. Når smøret har smeltet, tilsetter du sukkeret og rører med jevne mellomrom til sukkeret er oppløst.

Ta gryten vekk fra platen og rør inn sjokoladen til den har smeltet og blandingen er glatt og blank.

Tilsett eggeplommene i blandingen og varm opp blandingen igjen over middels varme til den begynner å tykne. Når blandingen har tyknet lar du den stå å avkjøle seg ca. 30 min.

Pisk eggehvitene til de blir stive og bland det inn med sjokoladeblandingen du lagde tidligere.

2/3 av blandingen tar du i den ferdigsmurte formen og baker den i ovnen på midterste rille i ca. 40 minutt. La kaken kjøle seg ned på kjøkkenbenken og hell over den resterende sjokoladeblandingen som glasur.

9 Responses to Sjokolademoussekake

  1. Pingback: BOMBE! « Hobbykokken Olav Birkeland

  2. Pingback: BOMBE! « Hobbykokken Olav Birkeland

  3. Otto-Kristian

    Hei Olav. Skal prøve denne, men; hvilken temperatur skal jeg bruke?
    Og; hvilken sjokolade bruker du? Valrohna ettellerannet?
    Hilsen Otto-Kristian

  4. Otto-Kristian

    Hei Olav. Skal prøve denne, men; hvilken temperatur skal jeg bruke?
    Og; hvilken sjokolade bruker du? Valrohna ettellerannet?
    Hilsen Otto-Kristian

  5. Otto-Kristian

    Thanx Olav.
    Den smakte fortreffelig, og jeg er nå den store helten i bakken!’
    Otto

  6. Otto-Kristian

    Thanx Olav.
    Den smakte fortreffelig, og jeg er nå den store helten i bakken!’
    Otto

  7. Rolf

    Denne vil jeg prøve!
    Fungerer det å bruke spuma på deig og glasur?

Legg inn en kommentar