SAUSEN

Dette er en fantastisk god saus som vi stadig vender tilbake til. Det er en estragonsaus som jeg har fra boken «Ingrid og kokkene» fra Gyldendal Fakta forlag fra 2000.

Ingredienser:
2 ss hakket frisk estragon
1/2 ts tørket estragon
1 sjalott
2 ts smør
3 dl tørr hvitvin
3 dl kremfløte
2 dl kyllingkraft
2 ss smør
2 ts hvetemel
salt og pepper
en klype sukker
finhakket estragon

Fremgangsmåte:
La frisk og tørket estragon og hakket sjalottløk surre litt til løken er blank. Tilsett hvitvin og kok den inn til det halve. Kok fløte inn til 1/3 i en kjele for seg. Bland fløten i vinblandingen. Ha i kraft og la det koke i non minutter. Rlr sammen mykt smør og hvetemel. Visp små klatter av smør-meljevningen i sausen til den blir passe tykk. La sausen koke noen minutter for å få bort melsmaken.
Smak godt til med salt, pepper og en klype sukker. Bland finhakket estragon i sausen like før servering.

Bon apetit!

Legg inn en kommentar