Hamburger

De som leser denne bloggen jevnlig har vel fått med seg at jeg ikke er redd for å bruke litt ekstra tid på kjøkkenet for å få det til akkurat til som jeg vil ha det. Men, av og til må til og med jeg har det litt fort, så da bruker jeg denne metoden.

Ingredienser
500 g karbonade- eller kjøttdeig (uten vann og salt)
1 liten løk, finhakket
1 egg
Revet ost etter smak /evt. bacon
2-3 ss Worstershiresauce
Salt, pepper

Bland alt godt (gjerne i Kitchen Aid’en) og form deigen til 4-5 hamburgere. Løken kan evt. surres myk i en panne på forhånd for å mildere (mindre rå) løksmak.

Så kommer trikset for å gjøre det klar på forhånd: Pakk deigen godt inn i cling-film og surr den slik som jeg har gjort på bildet. La den ligge i kjøleskapet over natta og kutt den i passende skiver når du kommer hjem fra jobb – utrolig enkelt!

Hamburgerne stekes på middels varme i 4-5 minutter på hver side og hviles i et par minutter før servering. Serveres med (hjemmelagde) hamburgerbrød, salatblad, tomat, løkskiver og passende sauser.

One Response to Hamburger

  1. Beate Solsrud

    Hei, dine hamburgerbrød ser nydelige og saftige ut, har du oppskriften på de på bilde over? :D

Legg inn en kommentar