Sjokoladekonfekt

chocolat

Å temperere sjokolade er det mange som kvier seg for, men det er ikke nødvendig. Du trenger bare noe god sjokolade, et digitalt termometer, gjerne en marmorplate og en deigskrape.

Det ligger en meget god beskrivelse av temperering av sjokolade på denne siden til Kjetil Klepper:

http://folk.ntnu.no/kjetikl/kaker/sjokolade_temperering.shtml

Jeg har valgt temperere sjokoladen ved hjelp av tablering. En gang kontrollfrik – alltid kontrollfrik :-) Etter å ha temperert sjokoladen helte jeg den fort over i passende former.Etter en times tid i frysen var de klar for å komme ut av formen – noe de gjorde veldig lett.

Fremtidig kjøp av former vil bli gjort på denne hjemmesiden i England:

http://www.cakescookiesandcraftsshop.co.uk/

De jeg lagde i går kveld var uten fyll, bare av ren sjokolade. I kveld skal jeg imidlertid slå til og lage med fyll av pasjonsfrukt. Her er min oppskrift:

Ingredienser:
6 egg
350 g sukker
100-150 g pasjonsfrukt

Pisk sammen eggene og sukkeret og bland inn pasjonsjonsfruktpureen. Ha dette i en tykkbunnet kjele og varm opp mens du hele tiden pisker. Trekk av platen når massen tykner. Avkjøl i 10 minutter mens du hele tiden pisker. Hell massen over i en sprøytepose og hell den over i sjokoladekonfekten.

Bon chance!

Ps. I forhold til allergier så er denne glutenfri, om ikke annet…

hvit_sjokolade1

2 Responses to Sjokoladekonfekt

  1. vibeke sætre

    hei og fin side!

    lurer på når du lager den pasionsfruktpurre: lager du av ferske passionsfrukt?

    og så skriver du varm opp til den blir tykk. skal den koke seg tykk, eller skal den ikke koke?

    stå på med mange gode tips.

    vibeke

  2. vibeke sætre

    hei og fin side!

    lurer på når du lager den pasionsfruktpurre: lager du av ferske passionsfrukt?

    og så skriver du varm opp til den blir tykk. skal den koke seg tykk, eller skal den ikke koke?

    stå på med mange gode tips.

    vibeke

Legg inn en kommentar