Plommelikør

plomme

Jeg har nettopp kommet hjem fra fest og der hadde jeg med vår deilige plommelikør som gave til vertskapet. Den slo godt an og flere ba om oppskriften, så Per Ole: This one is for you:

Ingredienser:
Plommer
Sukker
Sprit (hvit rom eller vodka) med 40% alkohol.

Du finner først et syltetøyglass av rimelig stor størrelse. Deretter gjør du som følger:

1. Fyll glasset med plommer – plommene kan gjerne være snittet for å slippe ut maksimalt med smak fra fruktkjøttet.

2. Fyll opp til kanten med sukker.

3. Hell oppi sprit til topp.

Skru fast lokket og sett glasset til lagring. Vend glasset en gang  i uka, etter 6-8 uker har sukkeret løst seg opp. Deretter kan du oppbevare likøren stort sett så lenge du vil, men vi har aldri prøvd å ha plommene oppe i i mer en 6 måneder. Så gjør fargen på fruktskallet at likøren begynner å bli litt i overkant mørkt.

Sil blandingen og ta den over på egnede flasker.

Kos dere!

Ps. Hvis du/dere vil kan dere selvsagt ta i noen krydder, f. eks. stjerneanis, kanel eller vaniljestang.

8 Responses to Plommelikør

  1. Kjetil

    Hei Superkokk og takk for i går. Det var facinerende og høre om dine matkunster, og Janne mener at gårsdagens terte bør være min oppgave i tiden framover.
    Det som i den forbindelse er min utfordring er at tertebunnen ikke framgår av bildeserien du la ut til bursdagbarnet.
    Har du noe ledetråd her, behøver ikke nødvendigvis være en billedserie, skrift skulle holde i massevis da Janne er godt over middels interessert i matlaging.

    Ser fram til tilbakemelding.

    Vi har ellers en sterk følelse av at det var du som stilte med kake-kreasjoner for 5 år siden i 2×30 års dag samme sted. Janne har enda ikke glemt dem. :O)

  2. Kjetil

    Hei Superkokk og takk for i går. Det var facinerende og høre om dine matkunster, og Janne mener at gårsdagens terte bør være min oppgave i tiden framover.
    Det som i den forbindelse er min utfordring er at tertebunnen ikke framgår av bildeserien du la ut til bursdagbarnet.
    Har du noe ledetråd her, behøver ikke nødvendigvis være en billedserie, skrift skulle holde i massevis da Janne er godt over middels interessert i matlaging.

    Ser fram til tilbakemelding.

    Vi har ellers en sterk følelse av at det var du som stilte med kake-kreasjoner for 5 år siden i 2×30 års dag samme sted. Janne har enda ikke glemt dem. :O)

  3. Theresa

    Jeg vil at det er ferdig NÅ. :-) Takk for oppskriften!

  4. Theresa

    Jeg vil at det er ferdig NÅ. :-) Takk for oppskriften!

Legg inn en kommentar