Deilige amerikanske cookies

Nå er det jo snart helg og da tenkte jeg at jeg skulle dele denne deilige oppskriften med dere. Når det gjelder cookies så er det jo alltid en ufordring å få dem myke og seige – det løser du med å bruke brunt sukker.


Her er ingrediensene:

125 g smør, romtemperert
85 gram vanlig rørsukker
85 gram brunt sukker
3 egg
1 ts vaniljesukker
300 gram hvetemel
1 ts natron
1 ts salt
200 g mørk sjokolade i små biter

Forvarm ovnen til 160 grader.

1. Bland sammen smøret og de to sukkertypene i en bolle. Bruk gjerne kjøkkenmaskin, hvis du har.
2. Tilsett egg og vaniljesukker og fortsett og bland til du har en javn blanding.
3. Bland sammen mel, natron og salt i en annen bolle.
4. Hell melblandingen oppi smør/sukkerblandingen – litt av gangen. Bland det godt sammen.
5. Vend inn sjokoladebitene med en sleiv eller slikkepott.
6. Legg blandingen i cling-film og lag en pølse som er ca. 5 cm i diameter. Legg den i kjøleskapet i minst 2 timer, gjerne over natten.
7. Ta ut deigen av kjøleskapet, og skær ca. 1 cm tykke skiver so du legg på et stekebrett med bakepapir. La det være ca. 5 cm mellom deig-skivene.
8. Stek kjeksene i 10-12 minutter til de er lys gyldenbrune.
9. La kjeksene stå å avkjøle seg på bakeplaten i ca. 15 minutter – ta dem så over på rist.

Kos deg!

3 Responses to Deilige amerikanske cookies

  1. Einar

    Oi! Jeg logga på twitter for å spørre etter forslag til oppskrifter på choc-chip cookies som jeg kunne bake sammen med dattera mi til helga, og omtrent den første posten jeg finner er denne? Scary stuff… :D

  2. Einar

    Har første brettet i ovnen nå. Litt usikker på hva verdien er i å lage en pølse som skal stå i kjøleskapet i timesvis. Mulig jeg gjorde noe feil, men jeg vil ikke kalle det jeg gjorde med kniven for «skjæring», snarere «pressing». Så kakene måtte delvis formes før jeg la dem på brettet uansett. Hvilken forskjell hadde det gjort om jeg bare hadde brukt et par teskjeer og fordelt ut kakene på brettet rett etter at deigen var laget?

    • admin

      Du gjorde ingenting feil :-) Forskjellen er bare, etter min erfaring, at kjeksene flyter mye mer ut og blir vesentlig tynnere hvis det bli stek fra romtemperatur i stedenfor å være kjøleskapskalde. På samme måte som man slipper av tertedeigen krymper så mye hvis den har stått noen timer i kjøleskapet eller fryseren før steking.

Legg inn en kommentar