Sjokolade-pynt

DSC_1786

Jeg har fått noen spørsmål om hvordan jeg har laget pynten på bildet over og jeg er som vanlig ikke vanskelig å be. Det er jo egentlig veldig enkelt, man bare smelter sjokolade og heller det over litt bobleplast – jeg skal selvsagt forklare. Du må enten velge om du vil temperere sjokoladen eller om du bare vil smelte den som vanlig over et vannbad eller i mikrobølgeovnen. Jeg anbefaler å temperere, men det går hvis du ikke gjør det også


Før tar du frem noe bobleplast som man kan kjøpe på de fleste post-kontor eller bokhandler:

DSC_1769

Så smelter/temperer du hvit sjokolade og fordeler det tilfeldig utover:

DSC_1770

Så tar du på mørk sjokolade:

DSC_1772

Så fordeler du det utover med en palett-kniv:

DSC_1775

Så begynner det å se slik ut:

DSC_1778

Så tar lar du det tørke og stivne, enten på kjøkkenbenken i noen timer eller i kjøleskapet i ca. 20. minutter. Brekk det opp i biter og så kan du bare pynte som du vil:

DSC_1785

Enjoy!

4 Responses to Sjokolade-pynt

  1. Anders M Tangen

    Hmmm…Har aldri vært noen kløpper på baking. Kanskje jeg må prøve. Dama mi elsker jo alt som smaker av sjokolade

    • admin

      Go for it! Damer og sjokolade pleier sjelden å gå galt :-)

  2. Fredrik Nordahl

    200?

    bra blogg du har, mann! kjempefin, rett og slett.
    skriver om mat jeg også. har to sider (og ting på nettet) i Varden hver fredag.
    om to uker kommer jeg ut med bok. gikk i trykken forleden. har en kombinasjon av nerver og trua på at det går bra.

    alt godt!

    Fredrik Nordahl fra Porsgrunn

  3. Birgit

    Dette ser helt så enkelt ut, og må utprøves.
    Knall bra….
    Birgit

Legg inn en kommentar