Fløtegratinerte poteter med ost

dauphin

På fransk heter fløtegratinerte poteter “Pommes dauphinoise”, men de serveres ikke med ost slik som vi har blitt vant til Norge. Et stort problem for mange er at fløten skiller seg og det hele ender opp med å se ganske udelikat ut – og det kan vi jo ikke ha noe av ;-) Løsningen er å få ned fettprosenten i smeten ved å ha 50/50 med melk og fløte – funker hver gang.


Ingredienser: (4 personer)

10-12 poteter, avhengig av størrelse
2 hvitløksfedd, finhaket
1 stk løk, finhakket
4 dl fløte
4 dl melk
1 dl ost, gjerne Jarlsberg
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 revet muskatnøtt

Fremgangsmåte:
1. Varm om ovnen til 230 grader
2. Skrell potetene og del dem i 2-3 millimeter tykke skiver.
3. Ha potetene, hvitløken, løken og krydderet oppi en kjele hell oppi fløte/melk-blandingen.
4. Krøll sammen et bakepapir, brett det ut igjen, legg det oppå potene og la det hele koke til potetene er møre på middels sterk varme i  ca. 30 minutt.
5.  Hell innholdet i gryta over i et ildfast fat og ta ost på. La det steke i ovnen til osten bil gyldenbrun – ca.15 min.

Server!

5 Responses to Fløtegratinerte poteter med ost

  1. Eva

    Klokken er 09:57 og jeg har lyst på fløtegratinerte poteter.

    • admin

      Unnskyld!! :-)

  2. Eva

    Hehe. Du kan jo ikke noe for at jeg snoker rundt på matblogger til merkelige tider av døgnet. Men de så sabla gode ut!

    • admin

      Jeg har ihvertfall ikke fått noen klager ;-)

  3. VEGARD

    Hvilke poteter bruker du? Og hvilken melk? Fint havsalt på saltet, antar jeg?

Legg inn en kommentar