Deilig ostedipp

Ostedipp er et produkt som jeg aldri har smakt i ferdig-variant – det er jeg egentlig veldig glad for. Sammenlikningsgrunnlaget mitt er derfor ganske dårlig, men jeg tror har funnet er variant som burde smake bedre en selv de “beste” ferdigsausene på boks. Jeg skriver “best” i anførselsregn fordi ordene god og ostedipp er to ord som man sjeldent hører i samme setning.
Du trenger følgende ingredienser:

2 ss olivenolje
1 middels stor løk, finhakket
2 stk tomat, finhakket
1/4 ts salt
1/4 pepper
1/4 ts cayenne-pepper
4 dl ost (f. eks. Comté, Norvegia eller Jarlsberg)

Fremgangsmåte:
Stek løken på middels sterk varme i ca. 5 minutter i en mellomstor gryte. Deretter tar du oppi tomatene og lar det koke med i ytterligere fem minutter. Ta oppi de øvrige ingrediensene og rør rundt til alt osten er smeltet.

Nå er det på tide å rydde ut fondue-gryta for lageret, for har kan du ha ostedippen oppi fondue-gryta. Hvis du ikke har fondue-gryte anbefaler jeg at du serveres dippen rett fra gryta.

Nå er det bare å finne frem chipsen!

Håper det smaker ,-)

One Response to Deilig ostedipp

  1. Citronpiken

    Mmm, gjett om dette skal prøves! Det eneste som er bedre enn ost er mere ost :)

Legg inn en kommentar