Blåbær-yoghurt

Mitt behov for å lage ting fra bunnen av handler ikke bare om å være paranoid i forhold til tilsetningsstoffer, det handler minst like mye om at jeg ønsker å bestemme selv hvordan ting skal smake. Det er så mange ting vi ikke har prøvd å lage selv at vi ikke reflekterer over at det vi vanligvis er fornøyd med kan smake enda bedre.

Livet er for kort til å ta til takke med ferdigmat og mat som egentlig kunne ha smakt mye bedre. Derfor har jeg i mange å eksperimentert med å lage ting som vi tar for gitt fra bunnen av. Smakssatte yoghurt er sistemann ut og denne gangen er det blåbær-yoghurt som står på menyen.

Det er ikke det at det yoghurtene som er på markedet i dag smaker vondt eller er tilsatt en masse ekle tilsetningsstoffer, men de kunne bare ha smakt så mye mer. Ved hjelp av en blender eller stavmikser er veien til yoghurt-himmelen bare noen minutter unna. Her er oppskriften til kjempegod blåbær-youghurt:

1 beger youghurt naturell
100 g blåbær
2 ss ekte vaniljesukker

Ha alt oppi en blender, kjør det sammen i ca. 1 minutt og server. Dette er så godt at du faktisk kan servere yoghurt til dessert neste gang du skal ha middagsgjester.

5 Responses to Blåbær-yoghurt

 1. Rolf

  Dette skal testes til helgen. En antioksidantbombe som kommer godt med før vinteren.

 2. Anne

  Ble litt overrasket over at du først snakker om at du vil lage mat fra bunnen av, og så er første ingrediens i oppskriften KJØPT yoghurt??? :P

  Men skal prøve en gang for det om, sikkert bedre enn kjøpeblåbæryoghurt

  • Olav Birkeland

   Det var veldig dumt av meg. Jeg skal gå rett ned i garasjen, hvor vi har en ku, melke den og lage yoghurt på ordentlig ;-)

 3. Anne

  … Eller så kan du kjøpe så fersk melk som du finner på butikken og bruke den i stedet, har hørt at det er lettere for oss som ikke er heldige å ha ku i garasjen :P

 4. Sissel

  Lett som en plett å lage youghurt fra bunnen av (nesten da, litt youghurtkultur/kjøpeyoghurt må til)

  2 l H-melk, eller lettmelk om du vil
  varmes til kokepunktet. Avkjøles ca. 20 min, til sånn ca. 60 grader. Tilsett 1 liten bx youghurt naturell og rør godt. På med lokk på gryten og pakk inn i et stort badehånkle. La stå på kjøkkenbenken ca. 8 timer (over natten), og vips så har du 2 liter ferdig youghurt naturell som kan tilsettes hva du vil av naturlige smaker.

  Aller best synes jeg det er med friske/tinte blåbær strødd over og ringlet litt flytende honning på toppen.

Legg inn en kommentar