Ovnsbakte poteter

Skikkelig gode ovnsbakte poteter er alltid en vinner til de fleste kjøttretter. Det er noen små enkle grep som skal til å for å få dem helt perfekt.

Jeg beregner 2-3 mellomstore poteter pr. person.

Varm opp ovnen til 230 grader på varmluft og kok opp rikelig med vann. Skrell potetene og kutt den i passende stykker eller båter. Kok potetene i ca. 10 minutt. Potetene skal ikke være møre, men det er ikke langt unna. Sil fra vannet og ha dem oppi gryta igjen. Rist litt på gryta til potetene har fått en litt ru overflate. Nå vi da tilsetter olje og krydder fester det seg lettere til overflaten i tillegg til at du får en spre overflate.

Ha litt over i gryta og bland godt sammen med potetene og valgfritt krydder.

Ha potetene over i en ildfast form og stek i 20-25 min.

Lykke til!

3 Responses to Ovnsbakte poteter

  1. Martin Isak Jansen

    Jeg har veldig god erfaring med å ha rosmarin, salt, vallnøtter og stitronsaft som krydder når potetene går i ovnen. Tror kanskje vallnøttene liker litt lengre tid en 20-25 min, men de kan jo settes inn litt på forrhånd om nødvendig.

    • admin

      Valnøtter? Den var ny! ;-) Det skal jeg absolutt prøve neste gang – takk for tips ;-)

  2. Nam nam! Jeg så en lignende oppskrift for ikke så lenge siden (klikk.no?), og genialt å koke potetene litt først.. Nå gjenstår det bare å teste det ut! :) Nam nam!

Legg inn en kommentar