Pene rundstykker

Rundstykker har jeg sikkert bakt tusenvis av opp gjennom årene og det er ingenting som tyder på at jeg skal roe tempoet med det første. Det er imidlertid ikke mye som skal til for å forvandle «kjedelige» rundstykker til noe som blir lagt merke til rundt bordet, enten som en deilig søndagsfrokost eller som tilbør til favorittsuppa di.

Men en skarp kniv eller en helt alminnelig deigskrape kan du forme rundstykkene skkurat slik du vil og det er bare fantasien som setter grenser. Som du kan se av bildet er jeg litt perfeksjonistisk anlagt, men du må overhodet ikke miste motet hvis de blir litt anderledes enn det du hadde tenkt. Oppskriften på rundstykker er det imidlertid ingenting hokuspokus med. Den er som følger:

Ingredienser:
1 kg hvetemel
7 dl vann, lunkent
15 g salt
100 g smeltet smør, romtemperert
30 g gjær
1 ts sukker

Fremgangsmåte:

  • Ha vann, gjær og sukker i en bakebolle og la det stå i ca. 10 minutter. Da får gjæren tatt til seg næring fra sukkeret, det begynner å skumme litt på topp av vannet og gjæren er klar til bruk.
  • Hell oppi de øvrige ingrediensene og la det elte godt sammen i kjøkkenmaskinen i ca. 10 minutter til deigen slipper bollen. Spe eventuelt på med litt mer mel hvis deigen er litt for fuktig.
  • La deigen heve under plast i ca. 1 times tid.
  • Del deigen i passende biter (de på bildet veier 60 g).
  • Bruk en kniv eller deigskrape og skjær passende mønster i rundstykkene.
  • Ta dem på en stekebrett med bakepapir og la dem etterheve i ca. 30 minutter.
  • Varm opp ovnen til 200 grader.
  • Pensle rundstykkene med pisket egg og stek dem midt i ovnen i 15-20 minutter til de er gyldne.
  • Ankjøl  på rist.

Enjoy!

2 Responses to Pene rundstykker

  1. Elin

    Så utrolig flotte de var å se på! :)

Legg inn en kommentar