Deilige nudler på 20 minutter

Middag behøver ikke være så veldig komplisert og man kan faktisk lage veldig mye godt på ca. 20 minutter. Dette er en nudelrett med kylling som er marinert i ketjap manis og som jeg bare har tilsatt noen grønnsaker jeg hadde for hånden, i dette tilfellet gulrøtter og vårløk. Dette er en typisk rett som vi lager her hjemme i en eller annen variant hvis vi har dårlig tid eller har glemt å planlegge hva vi skal ha til middag den dagen.

Ketjap manis er en søt soyasaus som jeg fikk sansen for 10-12 år siden. Den har blitt veldig lett å få tak i de siste årene, men hvis du allikevel ikke finner den i din lokale butikk kan du gjerne bruke teriyaki-saus eller helt vanlig soyasaus for den saks skyld. Dette er først og fremst ment som et utgangspunkt for variasjon fremfor en helt spikret oppskrift. Du trenger bare en gryta til å lage denne retten.

Ingredienser – middag til 2 og lunsj til 4
2 stk kyllingfileter
4 ss ketjap manis (evt. soyasaus)
2 pk nudler
4 stk gulrøtter
4 stk vårløk
salt

Fremgangsmåte:

  • For å klare å lage dette på 20 minutter er det første du må gjøre å koke opp vann til å koke nudlene. Ha i en teskje salt i kokevannet.
  • Kutt kyllingfiletene i like stor biter (ca. 3×3 cm). Legg kyllingbitene i en liten skål og ha i sausen. La bitene marinere til de skal stekes.
  • Kutt gulrøttene i tynne, jevne biter. Prøv å kutt dem slik at de blir like tykke – da blir konsistensen lik etter du har kokt dem.
  • Ha i gulrøttene sammen med nudlene og la dem koke så lenge som det står på pakken, som regel 3-4 minutter.
  • Sil fra vannet og ha nudlene og gulrøttene i en bolle.
  • Stek kyllingbitene på middels sterk varme til de er gjennomstekt, ca. 4 minutter.
  • Kutt vårløkene i tynne strimler.
  • Ha nudler, gulrøtter, vårløk og kyllingbiter i gryta og varm opp til alt er gjennomvarmt, ca. 3-4 minutter.

Server!

4 Responses to Deilige nudler på 20 minutter

  1. Pingback: Hurtigmarinering med trykk | Hobbykokken.no

  2. Knut

    Denne var god. Marineringen gikk kjapt i isi whipper, hadde faktisk “glemt” denne siden i MC… Populær blant mine prøvekaniner:)

  3. Pingback: Jubelåret 2012 | Hobbykokken.no

Legg inn en kommentar