Bringebærsorbet

bingebærsorbet

Bringebærsesongen er i aller høyeste grad på hell og snart må vi bruke frosne bær når vi vi ha deilige desserter med bringebær. Vår datters favorittbær er bringebærsorbet og det er høytidsstemning når vi står ved kjøkkenbenken å lager iskrem og sorbeter.

Her har du oppskriften vi min beste bringebærsorbet:

Oppskrift til 1,5 liter is (6-8 porsjoner)
1 kg bringebær
250 g sukker
1 dl vann
50 g glukose (kan erstattes med lys sirup)
frøene av en vaniljestang
saften av 1 sitron

Fremgangsmåte:

  • Bringebærene i en blender. Tilsett de øvrige ingrediensene og kjør i blenderen til blandingen er jevn og glatt.
  • Sil blandingen i en finmasket sil.
  • Kjør blandingen i en ismaskin til den har ønsket konsistens, det pleier å ta ca. 30-40 minutter.
Server!Det finnes mange forskjellige måter å lage is på og i mitt neste innlegg om is skal jeg ta for meg de forskjellige måtene og tilberede is på, samt å komme med noen utstyrsanbefalinger.

 

2 Responses to Bringebærsorbet

  1. Pingback: Jubelåret 2012 | Hobbykokken.no

  2. Bjørn Konestabo

    Jeg synes frøfragmenter ødelegger den jevne og glatte følelsen man ønsker av en kvalitets-is enten det er sorbet eller iskrem, derfor passerer jeg alltid bringebærene enten med et passérjern eller en superbag. Kulinaris’ bringebærsorbet er feks. full av frøbiter.

Legg inn en kommentar