Honeycomb

Honeycomb har sterke tradisjoner i USA og England og har fått sitt navn etter fargen og formen, som ikke er så ulik vokskaker. Det er enkelt og lage, gir en artig konsistens og vil garantert gi deg og gjestene dine noe å snakke om over desserten.

Honeycomb kan brukes til å gi en artig konsistens i iskrem, som pynt på kaker eller du kan ha det i små silikonformer og trekke det med sjokolade. Det består av sukker, lys sirup (eller glukose) og bakepulver. Først koker du sukker og sirup sammen du det begynner å skifte farge og så tilsetter du bakepulver. Bakepulver reagerer kraftig og i løpet av sekunder har massen økt dramatisk i volum og du kan helle den over på bakepapir for å kjøle seg ned og tørke.

Her er en god og enkel oppskrift:

200 g sukker
50 g lys sirup, evt. glukose
4 g bakepulver

Framgangsmåte:

  • Ha sukker og sirup en en gryte og kok opp på middels sterk varme. Når sukkeret er oppløst og blandingern er oppløst (ca. 5-7 min) tar du gryta av platetoppen og har oppi bakepulver.
  • Rør inn bakepulveret og ha blandingen over på et bakepapir umiddelbart.
  • La blandingen sette seg og kjøle ned, ca. 1 time.
  • Brekk i passende biter og bruk i og på desserter.

Lykke til!

 

3 Responses to Honeycomb

  1. Pingback: Honeycomb | Vegetarbloggen

  2. Synneve Langhelle

    Heisan
    Hvor lenge skal jeg la blandingen ekspandere før jeg har den over på bakepapir?
    skal jeg røre mye?
    takk for svar

    • Hobbykokken

      Det er vanskelig å svare på siden det vareirer litt hvor fort det går ift. til varme og hvor stor gryte du bruker. Den skal minst doble i volum og rør til alt er jevnt fordelt..

Legg inn en kommentar