Kyllingkarri

Foto: Magnus Wintersborg

Foto: Magnus Wintersborg

Dette er vår datters favorittmat og en sikker vinner på middagsbordet når hun får besøk av venner. Det er min kjære kone som er opphavskvinnen til denne kjempegode retten, og selve sausen kan fint brukes som base både til hvit fisk og lam. Jeg har som nyttårsforsett å skrive noen korte blogginnlegg av og til, så her er mitt beste forsøk…

Ingredienser: (4 personer)
1 boks (400 g) tomat på boks
1 dl vann
4 stk kyllingbryst, kuttet i biter
1 stk løk, skrelt og finhakket
2 ss olje
1-2 ss karrikrydder
3 dl matfløte
1 dl eplejuice

smak til med salt

Serveres med ris

Fremgangsmåte:

  • Ha olje, karri, kyllingbiter og løk i en stekepanne og stek på middels sterk varme til løken er blank i ca. 5 minutter.
  • Tilsett vann i panna og kok inn til vannet nesten har fordampet og løken av blitt myk.
  • Ha fløte i en gryte,  kok opp og la småkoke i ca. 10 minutter på middels sterk varme til den tykner litt.
  • Tilsett tomat og eplejuice og hell det opp panna med kyllingbitene. La det småkoke i ca. 15 minutter.
  • Tilsett den tyknede fløten og rør godt rundt.
  • Smak til med salt og server med ris – følg anvisningen på pakken.

 

Print Friendly

7 Responses to Kyllingkarri

  1. Mette Kristin Rokseth

    Hei du! Skal kyllingbitene forstekes? Eller bare koke?

    Mette :)

    PS! Liker veldig godt siden din!!

    • Bjarne

      Det står der. Kyllingen stekes i olje sammen med løk og karri i fem minutter.

  2. Trond

    Kan ein bruke trykkoker til denne

  3. Karjana

    Hei.
    Kan man bruke kokkosmelk isteden for fløte?

  4. Inger Lise Norhagen

    Laget kyllingkarri i dag. Den var OK, men heller ikke noe mer. Som middag til familie med barn, er den kanskje en vinner. Fremgangsmåten er beskrevet i logisk rekkefølge og er absolutt av de bedre i matverdenen.
    Tante Lise

Legg inn en kommentar