Blomkålsuppe

blomkålsuppe

Foto: Magnus Wintersborg

Det er ikke mye som slår en god suppe etter min mening, men tatt i betraktning hvor enkelt det er å lage så ser det ikke ut til å være så mange som  lager det. I hvertfall ikke uten å involere en eller annen form posesuppe.

En av de suppene jeg er mest glad i er uten tvil blomkålsuppe og jeg har lagd den veldig mange forskjellige varianter siden midten av 90-tallet. Suppen tar 15-20  minutter å lage i vanlig gryte, men hvis du finner frem trykkokeren tar det ikke mye mer enn ti minutter.

Ingredienser:
1 stort blomkålhode, stilken fjernet og kuttet i små biter
5 dl vann
1 gul løk, skrelt og finhakket
1 ss olivenolje
1 ts karripulver , smak evt. til med mer rett før servering
2 dl kremfløte
salt

Begynn med å steke løken på middels sterk varme i olje sammen med karripulveret til løken har blitt myk, ca. 5 minutter. Ha oppi vann og blomkål og la det koke til det bli mørt, ca. 10 minutt. Det tar ca. 3 minutter under fullt trykk i en trykkoker.

Pureer suppen med en stavmikser, og smak til med fløte og salt.

Server!

5 Responses to Blomkålsuppe

  1. Thor

    Veldig god. Morsomt med curry. Aldri prøvd det før i blomkålsuppe, men det passet godt :)

  2. Peder

    Hvordan er det å fryse blomkålsuppa?

    • Hobbykokken

      Det vil jeg tro går fint. Jeg har aldri prøvd, men jeg ser ikke hvorfor det ikke skulle gå bra ;-)

  3. Johan

    Noe man kan gjøre om man ikke kan ha matfløten?

    • Hobbykokken

      Laktosefri fløte, evt. kokosmelk men uten tvil soyamelk..

Legg inn en kommentar