Risotto med krabbe

 

 

 

 

Foto: Magnus Wintersborg

Foto: Magnus Wintersborg

Krabbene smaker best nå og i noen måneder fremover, så her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid. Krabbe er langt i fra så ettertraktet som hummer, men det har en krafigere smak som mange setter pris på, ofte vel så mye som smaken til hummer. Her er min oppskrift på risotto med krabbe.

300 g renset krabbe, helst hvitt kjøtt
2,5 dl risottoris
5 ss olivenolje
3 ss finhakket sjalottløk
2,5 dl tørr hvitvin
3 dl matfløte
3 dl fiskekraft, evt. grønnsakskraft
50 g revet frisk parmesan
2 ss smør
3 tomater i strimler uten kjerner
salt

Fremgangsmåte:

  • Varm olje i en gryte, tilsett sjalottløk og surr til den er myk.
  • Tilsett ris og surr videre på middels varme under stadig omrøring i 1 minutt. Tilsett vin og kok til den er absorbert i risen.
  • Spe med fløte og kraft, litt om gangen, under omrøring.
  • Etter hvert som risen tykner til grøtkonsistens tilsettes mer væske. Det tar normalt 16-20 minutter å koke risen, avhengig av hva slags type ris du har. Bruk middels varme og rør hele tiden med en tresleiv eller slikkepott.
  • Risen er ferdig når den har en ørliten rå kjerne i midten og har konsistens som tynn grøt – er den for tykk, tilsettes mer væske.

Parmesan, smør, tomat, basilikum og krabben tilsettes straks før servering. Server med en gang, gjerne med noen krabbeklør på toppen.

Legg inn en kommentar