Store nyheter, chefsteps.com og kaffe…

Foto: Chefsteps.com

Foto: Chefsteps.com

Det har vært litt stille på denne bloggen de siste ukene, men de som leser det jeg skriver jevnlig, vet at det er fordi jeg har jobbet mye med min nye engelske blogg den siste tiden. Jeg har hatt lyst til å starte en matblogg på engelsk i mange år, men i oktober i fjor skjedde det noe som fikk meg til å ta den endelige steget.

Da ble jeg nemlig kontaktet av det jeg, og mange med meg, mener er et av verdens beste nettsteder for matinteresserte, nemlig chefsteps.com. Dette var tilfeldigvis midt på natta, rett før jeg skulle legge meg, så jeg måtte lese e-posten to ganger for å forsikre meg om at det ikke var en drøm.

Jeg skal fortelle litt om Chefsteps for dem som ikke kjenner til dem. Chefsteps.com ble startet av Chris Young, Grant Crilly og Ryan Matthew Smith i 2012. De var alle tre med på å lage praktverket «Modernist Cuisine» sammen med Nathan Myhrvold, som ble utgitt på slutten av 2010.De bidro som henholdsvis medforfatter, kokk og fotograf.

Bedriften har nå vokst til ca. 30 ansatte og under mottoet «Cook smarter»  har de i løpet av nesten 3 års drift produsert over 500 forskjellige opplæringsvideoer som matinteresserte over hele verden har slukt rått og med stor begeistring. De tilbyr også forskjellige kurs, både gratis og betalte, hvor man får mulighet til å gå i dybden om tema som for eksempel sous vide, hamburgere, trykkoking, franske makroner og BBQ.

Men, tilbake til e-posten. Helt siden de startet har jeg linket flittig til artikler, videoer og kurs fra Chefsteps og det viser seg at det har de fått med seg på andre siden av Atlanterhavet. Utrolig nok viste det seg at bloggen min faktisk er det bloggen i verden, utenfor USA, som har skaffet dem flest nye medlemmer. Med det som utgangspunkt ønsket de å diskutere mulighetene for samarbeid med meg og jeg var selvsagt ikke vanskelig å be.

Etter noen måneder med e-poster og skype-samtaler har vi nå blitt enige om veien videre og hvilken fantastisk vei det kommer til å bli. Vi har nå inngått en avtale som såkalt innholdssamarbeid, eller «content partnership», som det heter på nynorsk.  Jeg kan derfor bruke videoene deres til å utdype mine egne artikler og det er en mulighet jeg ser frem til å benytte meg av. Jeg er en av fire aktører, og den eneste utenfor USA, som de nå inngår et slik samabeid med.

Jeg kommer til å komme med ukentlige oppdateringer på bloggen lenket opp til Chefsteps´ aktiviteter og vil skrive egne innlegg på norsk og tilpasset norske forhold. Det siste vet jeg nemlig har vært et savn for mange nordmenn som følger chefsteps, nemlig at det av og til kan være en utfordring å finne norske navn på råvarene de bruker.

For meg er dette først og fremst en stor mulighet til å lære mer, men også en fin anledning til å heve kvaliteten på bloggen min ytterligere. Dette er et ikke-kommersielt samarbeid som jeg ikke kommer til å tjene penger på, men muligheten til å samabeide og å være i direkte kontakt med dem som jeg anser for å være blant de beste i verden innen det de holder på med holder i massevis for meg.

Min nye engelske blogg vil forøvrig bli lansert i neste uke.

Kaffekurs
Grunnen til at jeg annonserer dette samarbeidet akkurat i dag er ikke tilfeldig, fordi det er også dagen Chefsteps lanserer sitt nye kaffekurs på Chefsteps.com. Som en del av samarbeidet vårt vil jeg også promotere kursene deres fremover. Frem til nå har de fleste av kursene deres vært gratis, mens det har tatt betalt for de kursene som har vært ekstra arbeidskrevende å utarbeidet. Kaffekurset tilhører den siste kategorien og koster $15 og kan trygt anbefales, spesielt tatt i betraktning av at Chefsteps.com tilbyr 100% fornøyd garanti på alle kursene sine. Hvis du ikke liker kurset får du altså pengene dine tilbake.

Kurset inneholder blant annet:

  • En idiotsikker måte å brygge kaffe på.
  • Hvordan kjøpe best mulig kaffe, kaffutstyr og bakanbefaling for dem som vil sette seg mer inn i kaffens verden.
  • Steg for steg teknikker for presskanne, Chemex og Aeropress.
  • 4 deilig oppskrifter med kaffe
  • 6 originale ChefSteps videoer
  • En firedelt fordragsserie fra ekspertene

Her kan du kjøpe kurset.

 

17 Responses to Store nyheter, chefsteps.com og kaffe…

  1. Morten

    Gratulerer, dette står det respekt av!

  2. May Kristin

    Veldig kule nyheter! Gratulerer så mye :) Gleder meg til å lese fremover :)

  3. Sveinung Berntsen

    Wow, grattis. Blir ekstra spennende å følge bloggen din framover nå.

  4. Einar

    Dette er utrolig bra, Olav – gratulerer! :) Som sikkert de fleste som leser bloggen din, er jeg også flittig leser av chefsteps.com. Det er ikke tvil om at dere blir en super match, og jeg gleder meg til å følge dere begge videre :)

    • Hobbykokken

      Tusen takk for det, Einar ;-) Det blir spennende å så hvor denne veien fører ;-)

  5. SivSiv

    Wow, dette blir spennende, gratulerer! :-)

  6. frankjohnsen

    Gratulerer så mye! Dette blir spennende.

  7. Kristoffer

    Wow, gratulerer! Dette står det respekt av. Du var introduksjonen min til chefsteps, og det har jeg satt utrolig pris på.

  8. Stig

    Veldig bra jobba! Har kjøpt de fleste andre kurs tidligere, og tok kaffekurset via din link nå. Stå på!

  9. Pingback: Pasta alfredo | Hobbykokken.no

  10. Pingback: Hollandaise v. 2.0 | Hobbykokken.no

  11. Pingback: Fantastiske glutenfrie cookies | Hobbykokken.no

  12. Pingback: Hobbykokken 9 år! | Hobbykokken.no

  13. Pingback: Sous vide laks med ertepuré | Hobbykokken.no

Legg inn en kommentar