Seigmenn uten menn…

Foto: Magnus Wintersborg

Foto: Magnus Wintersborg

Den siste tiden har det blitt en lidenskap å lage sitt egen lørdagsgodteri her i huset, og når har tiden kommet til å lage sine egne seigemenn. Vel, jeg har jo ikke former til å lage hverken små damer eller menn, så i mitt tilfelle er det seige-halvekuler-satt-i-silikonform. Jepp, det navnet kommer aldri til å slå an…

Dette er egentlig lett å lage og jeg har utviklet oppskriften sammen med husets 8-åring. Oppskriften kan varieres i det uendelig ved å bruke forskjellige typer fruktpuréer og evt. krydder, så oppskriften jeg legger ut her kan du bruke som et utgangspunkt for dine egne søte påfunn.

Ingredienser:
3 dl vann
1 kg sukker
80 g gelatin
15 g sitronsyre
1,5 dl fruktpuré, valgfri

  • Løs opp sukkeret ved å koke det i 1 dl vann + 1,5 dl fruktpuré til sukkeret er oppløst.
  • Bløtgjør gelatinen i de resterende 2 dl vann.
  • Varm opp vannet til gelatinen er oppløst og ha blandingen oppi sammen med sukkeret under stadig omrøring. Gelatin smelter ved rundt 45-50 grader og det må ikke koke.
  • Tilsett sitronsyre,
  • 

Ha blandingen i en form med bakepapir og la den stå å sette seg på kjøkkenbenken i romtemperatyr over natten.Kutt i ønskede biter og rull i sukker eller perlesukker. Oppbevares i lufttett boks.

Lykke  til og god helg!

Legg inn en kommentar