Rabarbrasorbet

rabarbrasorbet 900 px

Vi nærmer oss slutten på rabarbra-sesongen og da må vi bruke tiden godt. Dette er enn oppskrift på rabarbra-sorbet som jeg har utviklet gjennom årenes løp og som når har blitt riktig så bra med smak av frisk og syrlig rabarbra. Pektinet i rabarbraen fungerer som en stabilisator for denne sorbeten, slik at den ikke smelter så lett på en varm sommerdag.

Ingredisenser:

  • 250 g sukker
  • 250 ml vann
  • 30 ml (2 ss) sitronsaft
  • 500 g rabarbra, skrelt og kuttet i biter
  • 30 g glukose

Fremgangsmåte:

  • Kok opp sukker, vann og sitronsaft til sukkeret er oppløst.
  • Tilsett rabarbra og småkoke sammen med sukkerlaken til rabarbraen er mør, ca. 15 minutter.
  • Tilsett glukosen og ha alt sammen i en blender og og kjør til blandingen er helt glatt, ca. 1 minutt.
  • Kjøl ned blandingen i kjøleskapet til den er helt kald før du har den i iskremmaskinen. Blandingen kan fint lages dagen før og stå tildekket i kjøleskapet til du skal bruke den.

Rabarbra- og jordbær fluid gel

400 g rabarba
100 g jordbær
frøene av én vaniljestang
150 g sukker
2 dl vann
1% (etter vekt) av agar agar

Kok opp alle ingrediensene bortsett fra agar agar og la det koke til sukkeret er oppløst. Si fra ingrediensene og vei blandingen. Tilsett 1% agar agar og småkok i 5 minutter.

Ha blandingen over i et bolle og la det avkjøl i romtemperatur eller kjøleskap. Når blandingen er helt stiv (1-2 timer) kjører du den i blender til du har en helt jevn flytende gelé. Kan eventuelt justeres med vann for ønsket konsistens.

Legg inn en kommentar