Jordbærdessert med spiselig sjokoladejord

Foto: Magnus Wintersborg

Foto: Magnus Wintersborg

Nå begynner de norske jordbærene å komme i butikkene til en spiselig (ordspilladvarsel) pris,i hvert fall her på Sørlandet. I likhet med de fleste andre matinteresserte er jeg glad i å følge sesongene, så derfor blir det litt som julekvelden når jeg endelig får kloa i deilige, norske jordbær.

Her har jeg lagd en dessert har noen klassiske smakskombinasjoner i form av sjokolade, jordbær og lime. At desserten serveres i blomsterpotter er jo også litt artig, men dette er jo først og fremst en god dessert.

Jordbæråker med spiselig jord

Spiselig sjokoladejord

  • 200 g sukker
  • 200 g mandler, finhakket i kjøkkenmaskin
  • 120 g (2 dl) hvetemel
  • 100 g kakao
  • 130 g smeltet smør

Fremgangsmåte:

  • Forvarm stekeovnen til 160 grader.
  • Smelt smøret på middels sterk varme og avkjøl til romtemperatur.
  • Ha sammen de øvrige ingrediensene og bland inn smøret.
  • Ha blandingen på et stekebrett med bakepapir og stek på midterste rille i ovnen i 20 minutter, rør litt i blandingen med en gaffel halvveis i stekingen.
  • Avkjøl i romtemperatur og oppbevar i lufttett boks i romtemperatur i 2-3 uker.

Kremost-fyll

  • 400 g kremost naturell
  • 1 dl fløte
  • 3 ss lime-saft
  • Finrevet skall av 1 lime
  • 10 jordbær, renset og kuttet i fire biter

Fremgangsmåte:

  • Ha alle ingrediensene i en bolle og pisk sammen til du har en jevn og glatt masse. Hvis du vil ha en litt løsere krem kan du justere med litt mer kremfløte.
  • Vend inn jordbærene med en slikkepott og fordel blandingen jevnt på fire glass eller de minst pottene du kan finne. Vær oppmerksom på at dette må være nye potter som ikke har blitt brukt til jord tidligere.

Slik setter du sammen desserten:

Fordel fyllet på fire glass eller små potter.

Ha oppå sjokoladejorden slik at du har en jevnt lag.

Pynt med jordbær på toppen.

Kos dere og ha en fortsatt god sommer!

5 Responses to Jordbærdessert med spiselig sjokoladejord

  1. Bjørge

    Må sjokoladejorden oppbevares 2-3 uker i lufttett boks før den har rett konsistens eller mener du at den holder seg 2-3 uker i lufttett boks?

  2. Jonny

    Kjempekult! Ser ut som gode smakskombinasjoner – og veldig original serveringsmåte!

  3. René Natvig

    Tester i kveld! Gleder meg:)

  4. Lars

    Skal det ikke være sukker i fyllet?

  5. Chris

    Hei! Hvor kjøpte du pottene? De jeg har funnet til nå er ALTFOR store =)

Legg inn en kommentar