Grissini

Foto: Magnus Wintersborg

Foto: Magnus Wintersborg

Grissini, eller brødpinner om du vil, er noe de fleste har et forhold til som noen tørre pinner som er gjemt vekk langt innest i butikken. Hvis du lager dem selv er det imidlertid noe helt annet og gode grissini er kjempegodt tilbehør til f. eks. pasta og supper. Her er oppskriften:

Gir ca. 50 stk

Ingredienser
450 g hvetemel
250 ml vann
40 g olivenolje
10 g salt
15 g gjær
30 g revet parmesan

Fremgangsmåte

  • Bland sammen mel og vann i en kjøkkenmaskin og la det stå i en halvtime, dette er en prosess som heter autolyse som jeg skal komme tilbake til en annen gang.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og elte sammen på lav hastighet i 10-15 minutter.
  • La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Forvarm ovnen til 200 grader
  • Kjevle ut deigen til ca. 1 cm tykkelse og kutt ca. 1 cm tykke strimler. Du ser ser hva slags lengde du vil ha på grissinien, selv foretrekker jeg 15-20 cm.
  • Pensle grissinien med olje og strø evt. på litt salt, valgfritt krydder eller revet parmesan.
  • Stek til de har fått en lys gylden farge og en gjennomstekt. Hvis du ønsker sprø grissini kan du alternativt steke dem på 150 i 30-35 min.

God helg!

Legg inn en kommentar