Stekt gulrotsuppe

Foto: Magnus Wintersborg

Foto: Magnus Wintersborg

Nå har det endelig rablet for han, tenker du. Man steker da ikke suppe, man koker det. Vel, du har selvsagt helt rett, men grønnsakene har ikke vondt av en tur i stekeovnen før du koker dem.

Jeg er utrolig glad i supper og da mener jeg ordentlig supper, ikke den kjønnsløse og standardiserte varianten du kjøper i poser for å tilsette vann. Posesupper er veldig smart å ha med i sekken på tur for å spare vekt, bortsett fra det får de stå i fred for meg i butikkhyllene.

For å få mest mulig smak ut av gulrøttene steker jeg dem i ovnen til de begynner å bli brune, ca. 1 time. Det er vår gode venn Louis-Camille Maillard vil har å takke for at vi vet at det mest blir bedre når vi steker det litt først og det går stort sett ikke en dag uten at vi er vitne til hans oppdagelser på vårt eget kjøkken. I tilfellet gulroten får det også frem en del sødme når vi steker på forholdsvis lav varme over tid og det er jo heller ikke feil.

Du trenger følgende ingredienser:

1 kg gulrøtter, skrelt
3 stk løk, skrelt og delt i to
3 ss olivenolje
2 stk selleristenger
1 cm ingefær,  finrevet
7 dl kyllingkraft
smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte:

  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Ha gulrøtter og løk i en ildfast form, ha i oljen og vend dem i oljen til alt har fått seg et tynt lag.
  • Stek gulrøttene og løk midt i ovnen med varmluft til de begynner å få litt brunfarge, ca. 1 time.
  • Ha resten av ingrediensene i en gryte sammen med gulrøtter og løk og kok opp.
  • La suppa småkoke i ca. 15 minutter og smak til med salt og pepper.
  • Ha alt sammen i en blender og kjør blandingen glatt, ca. 2 minutter. Hvis du ikke har blender kan du selvsagt bruke stavmikser.
  • Serveres med godt brød.

One Response to Stekt gulrotsuppe

  1. Helene M Klev

    Nydelig, serverte den med Grissini-sesam. Vi kuttet ut brødet siden vi hadde dette som en forrett.

Legg inn en kommentar