Ovnsbakt tomatsuppe

Foto: Magnus Wintersborg

Foto: Magnus Wintersborg

Jeg har i det siste fått veldig sansen for å ovnsbake ingrediensene til supper og sistemann ut er denne deilige tomatsuppen. Grunnen til at det smaker annerledes etter en tur i ovnen er at man får mange gode bruningsreaksjoner (AKA Maillard-reaksjoner) på denne måten. Å ovnsbake grønnsakene gir ikke nødvendigvis best suppe hver eneste gang, men med akkurat denne kombinasjonen synes jeg det blir riktig så bra. Spesielt tomater, løk og hvitløk synes jeg blir veldig bra etter en times tid i ovnen.

Ingredienser

  • 1 kg tomater, kuttet i fire
  • 300 g løk, skrelt og kuttet i skiver
  • 3 stk hvitløksfedd, skrelt og kuttet i grove biter
  • 50 g olivenolje
  • 1 ss oregano
  • 30 g rødvinseddik
  • 3 g korianderfrø, knust
  • Smak til med salt og pepper
  • 5 dl kyllingkraft, brukes til å justere smak og konsistens

    Fremgangsmåte:

  • Forvarm stekeovnen til 150 grader med varmluft, evt. 170 grader uten varmluft.
  • Ha tomater, løk, hvitløk og olje i en bolle en vend godt slik at alt sammen er dekket med olje. Dette hindrer at grønnsakene brenner seg lett.
  • Bland inn salt, pepper, rødvinseddik og korianderfrø og ha blandingen i en ildfast form.
  • Stek alt sammen i ovnen i 1 time.
  • Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til alt sammen er helt glatt, ca. 2-3 minutter.
  • Suppen kan smakes til med kyllingkraft til du har ønsket smak og konsistens. Hvis du synes smaken er litt intens kan du også justere med litt fløte.

Lykke til!

3 Responses to Ovnsbakt tomatsuppe

  1. Tor Gaute

    Fikk kommentar fra junioren etter denne kom på bordet: Beste suppa han har smakt :-)

Legg inn en kommentar