Lett omelett

lett-omelett-2

Foto: Magnus Wintersborg

Den første boka jeg kjøpte skrevet av Eyvind Hellstrøm var «Enkelt og perfekt» i 2002. Boka inneholder mange forskjellige oppskrifter av varierende vanskelighetsgrad, men en av oppskriftene som har blitt med meg gjennom alle disse årene er noe så enkelt som en omelett.

Omeletten er nesten som en sufflé i formen og smaker minst like godt som den er luftig. I originaloppskriften lages den i en stekepanne, men du kan også ha den i små former og steke den som vanlig sufflé. Jeg pleier som regel å lage min egen variant av gode oppskrifter jeg kommer over, men i dette tilfellet er det jo ingenting å fikse på..

2,5 dl H-melk
60 g smør
4 egg
40 g hvetemel
100 g parmesan
2 ss smør til steking
salt
kvernet pepper

  • Formvarm ovnen til 180 grader på varmluft.
  • Skill eggene.
  • Kok opp melk og smør på middels sterk varm til smøret er smeltet. Lag en hvit saus med å piske inn hvetemelet og rør til sausen er jevn.
  • Riv halvparten av osten og bland den inn i den hvite sausen og smak til med salt og pepper .
  • Rør inn eggeplommene med en visp.
  • La blandingen stå litt på kjøkkenbenken så den ikke er så varm, ca. 10 minutter.
  • Stivpisk eggehvitene og vend dem inn i resten av massen.
  • Smelt smøret i en liten stekepanne (20-22 cm i diameter) og ha opp røren. Ha på resten av osten.
  • Stek i ovn til den er gjennomstekt, ca. 10-12 min.

Lykke til!

4 Responses to Lett omelett

  1. Berit Grøholt

    Oppskriften i eposten har nok blitt til i en fei, og har flere skrivefeil enn den på nettet. Men den går an å forstå hva som menes (selv om sukker kan skape litt forvirring) og jeg har alltid vært inspirert av Hobbykokkens anbefalte oppskrifter. Berit Gr

  2. Frode

    Mel og stivpiska eggehvitter? Dette er suffle, ikke omelett. Omelett skal være myk i midten og under ingen omstendigheter stekes i ovn. Da er det eggekake eller nettopp suffle. Noen regler må man da ha :D

  3. Bjarne

    Dette er da vitterlig ingen omelett men en nokså klassisk sufflé. Blander du inn fisk eller grønnsaker blir det grateng.

  4. Magnus

    Bjarne og Frode: Oppskriften er som han sier hentet fra Eyvind Hellstrøm. Så hvis dere vil krangle med noen, så får dere krangle med ham. Lykke til.. ;)

Legg inn en kommentar