Magimix 5200 XL

Når man har holdt på med matblogging en stund er det ikke fritt for at man får mange henvendelser fra diverse produsenter av mat og kjøkkenutstyr om testing av produktene deres. Jeg får slike henvendelser nesten daglig og jeg sier høflig nei takk til de fleste av dem. Denne gangen har jeg imidlertid fått en henvendelse fra en importør av kjøkkenutstyr som heter Bastian som forhandler mye kjøkkenutstyr av høy kvalitet. Jeg har blitt bedt om å teste deres toppmodell av kjøkkenmaskiner som heter Magimix 5200 XL for så å skrive om det på bloggen. De tilbød da å sende meg en for å teste den, noe jeg faktisk takket nei til..

Grunnen til det er veldig enkel: Jeg har en fra før! Jeg fikk en Magimix 5200 XL til bursdagen min for litt over 5 år siden og har brukt den nærmest daglig siden. Jeg takket likevel ja til å skrive om den på betingelse av at de ville stille med en maskin som premie til en stor quiz jeg skal ha her på bloggen før jul. Som sagt, så gjort så nå skal dere få min ærlige mening om maskinen i tillegg til at en av dere skal vinne en slik maskin en gang før jul hvis dere svarer riktig på en supervanskelig mat-quiz. Mer om det kommer neste uke.

Robot Coupe
Robot Coupe er navnet på modersalskapet som eier Magimix og de er en meget anerkjent produsent av kjøkkenmaskinen for storkjøkken- og restaurantbransjen. De bruker alt de har lært fra proffenes behov til sine Magimix-maskiner og de har derfor klart å etablere seg i toppen av kvalitetssjiktet når det gjelder kjøkkenmaskinen. Utseendemessig skiller de seg nok mest med at Magimix bruker gjennomsiktig polykarbonat i bollene sine, mens Robot Coupe bruker stål.

Toppmodellen deres heter altså 5200 XL og koster rett i underkant av 6500 kroner. Dette er i utgangspunktet mye for en kjøkkenmaskin, men den koster under halvparten av tilsvarende fra Robot Coupe og så langt har den gått knirkefritt i de fem årene jeg har hatt den.

Utstyr
Det følger med mye utstyr når man kjøper den, i tillegg til at man har muligheter til å kjøpe ekstrautstyr etterhvert. Det eventuelle behovet jeg måtte ha for ekstrautstyr har blitt dekket gjennom andre maskiner jeg har, så det har jeg ikke benyttet meg av.

5200 XL har en stor bolle på nesten 5 liter, men har også to mindre boller inne i seg som man kan bruke til mindre oppgaver. Det følger også med en egen deiginnsats og et stort og et lite knivblad. I tillegg til 5 forskjellige typer rivjern følger det også med en veldig god juice-presse.

I bruk
Maskinen har en 1100 watt induksjonsmotor som virkelig gjør vei i vellinga. 500 g nøtter blir pulverisert på 15 sekunder og en helt kilo ost bli revet kjempebra på ca. et minutt. Jeg bruker den ofte til tertedeiger og pasta og det tar ca. 1 minutter for begge deler for å få det ferdig. Den kommer også med en egen innsats som gjør man man kan piske krem og eggehviter i en fei.

Polykarbonaten virker veldig stødig og selv ikke etter aktivt bruk i 5 år er det noen sprekker i plastikken. Riper er det imidlertid nok av, men ingen sprekker. For oss som er småbarnsforeldre er det også et veldig viktig poeng at den er godt barnesikret og det må jeg absolutt si at denne er. Men en gang bollen kommer ut av posisjon slukker maskinen automatisk og den ville heller ikke skru seg på før lokket er ordentlig satt på.

Som kjøkkenmaskin, eller foodprossesor, synes jeg denne maskinen er helt perfekt. Jeg ville imidlertid ikke brukt den til å elte gjærbakst med, til det er den altfor kraftig og det at man ikke kan regulerer hastigheten slår ikke godt ut for gjærbakst. Til pasta, terter og annet bakverk uten gjær og som ikke skal eltes så mye er den imidlertid helt perfekt.

Konklusjon
Etter fem års bruk kan jeg trygt anbefale denne maskinen. Det er en maskin som befinner seg i øverste del av prisskalaen, men den gjør den da virkelig også i kvalitetsskalen. Dette er en perfekt gave til alle som er interessert i matlaging og burde være kjempegrei å spleise på til merkedager og bryllup.

 

Ps. I forbindelse med Magimix´70 års jubileum selges denne maskinen selges denne maskinen på Groupon.no for halv pris 20. og 21. november, så her gjelder det å kjenne sin besøkelesestid ;-)

Legg inn en kommentar