Moderne Egg benedict

Egg benedict er en rett du ikke lager når du har dårlig tid om morgen, men den er som skapt for lange frokoster som glir over i lunsj. Du kan selvsagt finne oppskrifter på tradisjonell egg benedict overalt på internett, så her har jeg laget en modernistisk variant hvor spinaten er dehydret, egget har gått … Les videre

Brødbaking med termometer

Mange som er interessert i brødbaking har sikkert fått med seg at det er mulig å bruke steketermometer som hjelpemiddel til å finne ut om brødet er ferdig. Det er mange variabler når man baker brød, så hvis man klarer å redusere antallet litt, så er det jo bare bra. Kanskje spesielt for dem som … Les videre

Glutenfrie nøttekjeks

Jeg er utrolig glad i nøtter og prøver å bruke dem i matlagingen så ofet jeg kan. Som regel blir det som tilbehørtil noe annet, men denne gangen er det nøttene som spiller hovedrollen i form av nøttekjeks. Disse nøttekjeksene er naturlig glutenfrie siden de i utgangspunktet bare inneholder nøtter, egg og salt. Hvis du … Les videre

Kokebokanmeldelse: Kokkelære

Oppdatert 01.12.15: I går vant Tom Victor Gausdal prisen for Årets beste kokebok 2015 med denne boka. I disse dager kommer Tom Victor Gausdals nyeste kokebok, Kokkelære, ut i butikkene. Det er en formidabel kokebok med over 1500 oppskrifter fordelt over intet mindre enn 35 kapitler. Siden Gausdal har lagt så mye jobb i denne … Les videre

Klaret epledrikk med kanel

Høsten er for alvor over oss og norske epler har vi hatt i overflod av i butikkene i mange uker allerede. Jeg er veldig glad i epler generelt og jeg har blitt spesielt glad i den herlige syrligheten som finnes i de fleste norske epler. Alle som har prøvd å juice f. eks. epler vet … Les videre

Pommes gaufrettes

Min jakt på den perfekte potetchipsen har jeg dokumentert tidligere, både her, her, her og her. De aller beste chipsene får man uten tvil ved å behandle potetene i et ultralydbad, men i anerkjennelse av at dette ikke akkurat er grunnutstyr på kjøkkenet i de tusen hjem, så må vi heller se på akkurat hvorfor det blir … Les videre

Grissini

Grissini, eller brødpinner om du vil, er noe de fleste har et forhold til som noen tørre pinner som er gjemt vekk langt innest i butikken. Hvis du lager dem selv er det imidlertid noe helt annet og gode grissini er kjempegodt tilbehør til f. eks. pasta og supper. Her er oppskriften: Gir ca. 50 … Les videre

Baking med damp

Jeg har bakt ukentlig siden 1985 og man kan trygt si at det var baking som for alvor tente min interesse for mat. Noe av det som er så gøy med mat, og kanskje baking spesielt, er at man alltid lærer noe nytt og at man virkelig aldri kan bli utlært. Det første årene bakte … Les videre

Jordbærdessert med spiselig sjokoladejord

Nå begynner de norske jordbærene å komme i butikkene til en spiselig (ordspilladvarsel) pris,i hvert fall her på Sørlandet. I likhet med de fleste andre matinteresserte er jeg glad i å følge sesongene, så derfor blir det litt som julekvelden når jeg endelig får kloa i deilige, norske jordbær. Her har jeg lagd en dessert har noen klassiske … Les videre

Rabarbrasorbet

Vi nærmer oss slutten på rabarbra-sesongen og da må vi bruke tiden godt. Dette er enn oppskrift på rabarbra-sorbet som jeg har utviklet gjennom årenes løp og som når har blitt riktig så bra med smak av frisk og syrlig rabarbra. Pektinet i rabarbraen fungerer som en stabilisator for denne sorbeten, slik at den ikke smelter … Les videre

Lemonade

Sommeren er over oss og da går det mer enn vanlig av min favorittdrikk, nemlig lemonade. Jeg har lagde lemonade i mange år allerede, men jeg ønsker stadig å forbedre den. Rent smaksmessig har jeg funnet min favoritt for lengst, hvor jeg deler sitronene i to og steker dem i  en panne til de blir … Les videre

Croquembouche

De siste årene har det franske bakverket croquembouche, som betyr «knase i munnen», blitt brukt for å skille klinten fra hveten til mange forskjellige kokkeprogram på TV. Folk har både brent seg, bannet og sverget når de har gått i gang med denne franske klassikeren, men hvis man bare holder hodet kaldt så går det … Les videre

Redd verden med en tallerken

Før jul så jeg et bakeprogram på TV hvor programlederen oppfordret til å ha plastfilm/clingfilm over bakebollen mens deigen sto å hevet seg. Ikke noe nytt og spennende i seg selv, for det har jeg jo gjort i alle år. Det ble det imidlertid slutt med den dagen fordi det ble brukt så voldsomme mengder … Les videre

Kransekake

Om ganske nøyaktig én uke til kommer du til å stå svettende over kjøkkenbordet for å lage årets kranskake til 17. mai. I min familie har nettopp det vært tradisjon i nesten 40 år og i min kjære fars fravær er det nå jeg som fører tradisjonen videre. Min far var matematiker og benyttet enhver anledning … Les videre

Side 1 av 812345...Siste »