Tips

Her jeg lagt ut noen av mine tips for et enklere liv på kjøkkenet. Send meg gjerne dine tips til olav@hobbykokken.no så skal legge dem ut her på denne siden. Jeg begynner med et par gullkorn her og så får bare snøballen begynne å rulle.

  • Ikke følg oppskrifter slavisk når det gjelder krydder – råvarer kan variere sterkt i størrelse, smak og styrke etter sesong og hvor de ble dyrket.
  • Trenger du romtemperert smør i en fei: Bruk rivjern! Friksjonen og luften gjør at smøret fort får romtemperatur.
  • Bruk vannkokeren til å koke oppvann med i stedenfor å barne varme det opp i gryta når du skal koke pasta, poteter o. l.
  • Kjøp deg et fint rivjern, jeg bruker dette fra Microplane. Med et fint rivjevn kan du rive parmesan over pasta´en før servering. Du kan rive muskatnøtt i den hvite sausen og du kan purere ingefær og hvitløk.
  • Når du fryser ting, husk å lukke posene eller boksene godt. Ting kan tørke i fryseren også. Husk å notere hva innhold og dato for produksjon.
  • Deilige frukt og grønnsaker å ha i vannmuggen når du får gjester: jordbær, lime, sitron, agurk osv. Har du flere forslag?
  • Ikke hell ut vinen på slutten av en hyggelig aften. Den kan du bruke til å lage f. eks. en deilig tomatsaus dagen etter.
  • Regelen for mengdeforhold når du koker pasta er den såkalte 10-100-1000 regelen. 10 gram salt til 100 gram pasta og 1 liter (1000 g) vann per 100 gram pasta. Man beregner 100 gram tørket pasta pr. person til en hovedrett. Hvis man skal koke pasta til 4 personer skal man altså da bruke 40 g salt, 4 liter vann og 400 gram pasta. Når det gjelder saltmengden må du jo finne ut av hva du selv foretrekker, men det er i hvertfall sånn «alle» gjør det i Italia.
  • Ikke bruk en eneste stor bolle til eggehvite når du skal skille eggehviter og eggeplommer. Ta frem tre skåler: 2 små og en større. Bruk den største til eggehvitene, en til eggeplommene  og bruk den tredje når du skiller eggene. Dermed har du ikke ødelagt mer enn ett egg hvis du skulle være uheldig å få eggeplomme sammen med eggehvitene.

Sånn, det får være alt i første omgang. Du må gjerne komme med dine egne tips, så skal jeg inkludere dem på lista. Det bruker du dette skjemaet:

Du kan også komme med ditt beste kjøkkentips på twitter, da bruker du hashtag´en #mbkt.

Legg inn en kommentar