Ukategorisert

#9: When in Rome – evt. Stavanger…

Vi er i hjemme hos mine svigerforeldre i nyttårshelga. Alltid når vi er i Stavanger er det noen faste steder vi bare må besøke.

Le Café Francais er et must. De har en helt fantastisk Croque Monsiuer som nå ha fått vite hemmeligheten til – it’s all in the cheese…. Det har også noen helt herlige konfekter og søtbakst. Jeg har alltid sagt at Pascal i Oslo har de beste kakene i Norge, men Le Café Francais er absolutt en god utfordrer. Prøv deres sitronterte, bringebær bavarois, macaron og ikke minst deres sjokolade Eclairs.

Ostehuset er også et meget hyggelig bekjentskap, ikke bare ha de deilige oster, men baksten deres burde holde enhver baker i Stavanger på tå hev.

Helgøs Matsenter er en mer eller mindre legendarisk matbutikk i Stavanger som etter hvert har bredt om seg. Det hadde vært helt fantastisk hvis de snart kunne komme seg ned til Sørlandet – jeg vet de ville vært veldig velkomne.

Til slutt er jeg nødt til å nevne A. Idsøe Kjøtt- og pølseforretning. Dette er en meget tradisjonsrik butikk som står veldig sterkt i Stavanger. Jeg vet ikke hvor mange NM-titler de har hentet hjem, men det er ikke få.

Alle de ansatte er svært kunnskapsrike og serviceinnstilte, så pengene sitter alltid løst når vi er innom. Vi har blitt så glad i Idsøe at vi til og med har kjøpte en ny kjølebag med egen kjølemotor for å få varene trygt med oss tilbake til Sørlandet. Idsøes bacon er et must!

Det var alt for denne gang.

Bon apetit et Bonne Année!

Legg inn en kommentar