Ukategorisert

#12: Olav’s vidundersirup

1. januar 2007


Denne sirupen er god å ha stående i kjøleskapet – den vil bli din venn i nøden!

Du trenger følgende:

5 dl vann
400 g sukker
1 kanelstang
1 vaniljestang
2 stk stjerneanis

Kok opp vann og sukker sammen med krydderne. La det småkoke i ca. 5 minutt og sett det til siden og la det kjøle ned til det når romtemperatur. Hell det over i en passende spruteflaske eller luft-tett boks og sil fra krydderne.

Hvis du trenger en god dessert i en fart kan du kutte opp en ananas i små biter og varme opp en stekepanne på middels varme. Ha ananasbitene i panna og varm opp sammen med litt sirup. Hvis du føler deg ekstra eventyrlysten kan du jo finhakke en halv chili og ha i sammen med sirupen. Serveres sammen med vaniljeis.

Du kan også bruke denne sirupen til å marinere bjørnebær eller noen andre bær eller frukter du liker.

Nam-nam!

You Might Also Like

No Comments

Legg inn en kommentar

Kjære leser! Her kan du laste ned hele bloggen i PDF. Nyttig å ha hvis bloggen er offline, du er offline eller til den dagen bloggen ikke finnes lenger. https://hobbykokken.no/wp-content/uploads/2020/04/Hobbykokken-i-PDF-versjon-2.pdf Hilsen Olav