Dessert

#17: Tiramisu á la Linda

150 g sukker
3 dl ekstra sterk espresso

5 eggeplommer
75 melis
200 g mascarpone

3 blad gelatin

1 ss vaniljesukker
2 ss rom, evt. romessens
1 ss sitruslikør (Gran Marnier), evt. sitronessens
3 ss (eller mer) sitronsaft/juice

3 eggehviter og 1 ss sukker stivpiskes

100 g kremfløte, stivpisket

20 stk fingerkjeks, eller sukkerbunn
1-2 ss kakao

Løs sukkeret i den varme espressoen, avkjøles.
Eggeplommer og melis piskes til kremet konsistens og mascarponen blandes inn. Gelatinen bløtgjøres i kaldt vann, krystes og løses i noen spiseskjeer kokende vann og blandes inn i egg-/osteblandingen. Smaksettes med vaniljesukker, rom, likør og sitronjuice.
De stivpiskede eggehvitene med sukker og kremfløten blandes inn.
Dekk bunnen av en form med fingerkjeks og dynk godt med espressosirupen. Halvdelen av kremblandingen helles over. Fingerkjeks knuses og strøs over, og dynkes med espressosirup. Resten av kremblandingen helles over. Sett formen i kjøleskap til avkjøling i minst 3 timer. Rett før servering tas formen ut og kakao siktes på i et tykt lag.

Legg inn en kommentar