Bøker

#42: Bagateller – bra til å være så dårlig…

Jeg vet ikke hvor mange som leser denne bloggen, men jeg føler meg ganske sikker på at Eyvind Hellstrøm ikke er en av mine trofaste lesere. Når har jeg fire bøker som er skrevet av ham, og jeg må dessverre melde at jeg ikke er særlig imponert.

Mange av oppskriftene er gode, men det er evnen til formidling som det skorter på. Boka «Inn med Sølvskje» (solvskje.no), som han har skrevet sammen med Anne-Kat. Hærland er riktignok et skritt i riktig retning.

Det irriterer meg hvor liten innsats som er lagt i å formidle teknikker og tips og jeg sitter overhodet ikke igjen med et inntrykk av at her ønsker forfatteren at jeg skal lykkes med maten som jeg skal til på.

Det er ikke til å stikke under en stol at jeg nok blir sett på som en matsnobb blant enkelte i vår omgangskrets. Eyvind Hellstrøm får imidlertid meg til å fremstå som en pølsespisende ølhund uten smaksløk i forhold til ham. Det er faktisk mulig å lage en god kyllingrett der den nyslaktede hovedingrediensen hverken kommer fra Stange eller Bresse.

Men, hans innsats for norsk mat skal selvfølgelig ikke underkjennes. Her er et innslag fra Frankrike hvor han introduserer lutefisk:

Legg inn en kommentar