Dessert

#50: Fransk sjokoladekake

Kake:
250 g mørk sjokolade
125 g smør, normalsaltet
250 g melis
4 eggeplommer
4 eggehviter
100 g hvetemel

Til formen:
2 ss smeltet smør til pensling
1 ss hvetemel til å drysse formen med

Brekk sjokoladen i småbiter. Legg den i en bolle og smelt deni vannbad. Rør romtemperert smør og melis hvitt i en kjøkkenmaskin eller for hånd. Rør inn den smeltede sjokoladen. Bland i en og en eggeplomme om gangen. Rør godt mellom hver plomme. Stivpist eggehviten og vend den inn. Sikt hvetemelet og bland det i. Rør til en glatt røre. Smør og strø en springform med ca. 24 cm diameter. Dunk ut løst hvetemel. Fyll røren i formen. Stek kaken på nest nederste rille ved 175 grader celsius i ca. 30 minutter. Når kaken begynner å sprekke på toppen er den ferdig. Ta ut formen og avkjøl kaken litt før servering.

Sjokoladeglasur:
200 g mørk sjokolade
150 g kremfløte
50 g kremfløte
50 g sukker
25 g flytende glukose.

Hakk sjokoladen i små biter og smelt den i vannbad. Kok opp 150 g fløte, 25 g glukose og 50 g sukker. Bland sammen sjokoladen og fløteblandingen forsiktig med en slikkepott til blandingen emulgerer. Når blandingen er jevnt rørt sammen tilsetter du de resterende 50 g kald fløte og røren inn til også denne blandingen er helt jevn. Det siste gjøres for at glasuren skal bli mer skinnende.

Legg kaken på en rist ove et stort fat. Hell glasuren over og hvelv litt på fatet så glasuren jevner seg utover toppen av kaken. La det stå til glasuren har stivnet.

Legg inn en kommentar