Dessert

#71: Syrlig chiffonkrem

Dette er en familiefavoritt. Den er enkel og lage og er den pene kusina til sitronfromage. Det blir luftigere i konsistensen og etter min mening litt mer balansert i forhold syre/sødme enn sitronfromagen. Her er oppskriften:

Ingredienser:

2 gelatinplater
saft og revet skall av 2 sitroner
175 gram sukker
3 store egg
3 dl kremfløte, halvpisket

Fremgangsmåte:

La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 5 minutter før du kryster ut vannen med hengene og legg gelatinen i en liten kjele med halvparten av sitronsaften. Varm den forsiktig opp under omrøring til den er helt oppløst. Ta kjelen av palten og sett gelatinen til side.

Skill eggeplommene fra hviten og visp sukker og eggeplommer sammen til tykk og luftig eggedosis. Rør sitronskall og resten av sitronsaften inn i den oppløste gelatinen.

Stivpisk eggehvitene i en annen bolle. Vend først den halvpiskede kremen inn i gelatinen og deretter forsiktig eggehvitene med en metallskje. Vend så hele blandingen inn sammen med eggedosisen. Hell shiffonkremen i en bollem dekk den med plastfolie og la den stå i kjøkeskapet til den er stiv (2-3) timer.

Enjoy!

Legg inn en kommentar