Sauser

#72: Deilig pizzasaus

6. januar 2009

hobbykokken_pizzasaus

Hjemme hos oss står jeg tidlig opp med lille gullet hver lørdag morgen. Dette er en gøy tid, for da baker vi og koker pasta/pizza-saus for neste uke. This one´s for you, Hege! ;-) (Og alle andre som liker den – min «hemmelige» saus er nå avslørt).

Ingredienser:
3 ss olivenolje
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss tomatpuré
1 ts sukker
1 ts salt
2 ss oregano
2 bokser hakkede tomater

Fremgangsmåte:
Stek løk og hvitløk i olje på middels varme i ca. 10 minutter. Bland sammen med tomatpuré, sukker, salt og oregano. Bland så inn tomatene.

Nå har du to valg: Hvis du vil ha en frisk og syrlig saus koker du den i ca. 10 minutter. Her hjemme foretrekker vi en litt «tyngre» saus med tykkere konsistens. Derfor koker vi den i ca. 2 timer på middels svak varme  uten lokk. Husk å røre i den med jevne mellomrom.

Pureer med stavmikser.
For en litt voksen smak har jeg av og til litt cayenne-pepper i…
Enjoy!

Ps. Denne sausen er ganske lik og kan også brukes:

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Morten Helland
    8. desember 2009 at 09:14

    Takk for gode tips og flott matside :)
    Jeg er litt spent på hvilke hermetiske tomater du(dere!) bruker? Har dere funnet fram til noen merker som gir bedre tomatsaus enn andre merker?

  • Reply
    Morten Helland
    8. desember 2009 at 09:14

    Takk for gode tips og flott matside :)
    Jeg er litt spent på hvilke hermetiske tomater du(dere!) bruker? Har dere funnet fram til noen merker som gir bedre tomatsaus enn andre merker?

  • Reply
    Eivind T
    14. mai 2011 at 20:45

    Nydelig saus, den har blitt standardsausen for lørdagspizza hjemme hos oss. Takk!

  • Reply
    Eivind T
    14. mai 2011 at 20:45

    Nydelig saus, den har blitt standardsausen for lørdagspizza hjemme hos oss. Takk!

  • Reply
    Pål
    10. november 2014 at 17:41

    Syns den ble enda et lite hakk bedre med en spiseskje balsamico. Lagde til pizza i helga. Nå skal det lages ny batch til pasta. Har planer om å kjøre den i trykkokeren for å se om det går an å korte med koketida litt.

  • Leave a Reply