Deilig pizzasaus

hobbykokken_pizzasaus

Hjemme hos oss står jeg tidlig opp med lille gullet hver lørdag morgen. Dette er en gøy tid, for da baker vi og koker pasta/pizza-saus for neste uke. This one´s for you, Hege! ;-) (Og alle andre som liker den – min «hemmelige» saus er nå avslørt).

Ingredienser:
3 ss olivenolje
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss tomatpuré
1 ts sukker
1 ts salt
2 ss oregano
2 bokser hakkede tomater

Fremgangsmåte:
Stek løk og hvitløk i olje på middels varme i ca. 10 minutter. Bland sammen med tomatpuré, sukker, salt og oregano. Bland så inn tomatene.

Nå har du to valg: Hvis du vil ha en frisk og syrlig saus koker du den i ca. 10 minutter. Her hjemme foretrekker vi en litt «tyngre» saus med tykkere konsistens. Derfor koker vi den i ca. 2 timer på middels svak varme  uten lokk. Husk å røre i den med jevne mellomrom.

Pureer med stavmikser.
For en litt voksen smak har jeg av og til litt cayenne-pepper i…
Enjoy!

Ps. Denne sausen er ganske lik og kan også brukes:

Jeg anbefaler dette også:

5 comments

  1. Takk for gode tips og flott matside :)
    Jeg er litt spent på hvilke hermetiske tomater du(dere!) bruker? Har dere funnet fram til noen merker som gir bedre tomatsaus enn andre merker?

  2. Takk for gode tips og flott matside :)
    Jeg er litt spent på hvilke hermetiske tomater du(dere!) bruker? Har dere funnet fram til noen merker som gir bedre tomatsaus enn andre merker?

  3. Syns den ble enda et lite hakk bedre med en spiseskje balsamico. Lagde til pizza i helga. Nå skal det lages ny batch til pasta. Har planer om å kjøre den i trykkokeren for å se om det går an å korte med koketida litt.

Legg inn en kommentar