Hjemme hos oss står jeg tidlig opp med lille gullet hver lørdag morgen. Dette er en gøy tid, for da baker vi og koker pasta/pizza-saus for neste uke. This one´s for you, Hege! ;-) (Og alle andre som liker den – min «hemmelige» saus er nå avslørt).
Ingredienser:
3 ss olivenolje
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss tomatpuré
1 ts sukker
1 ts salt
2 ss oregano
2 bokser hakkede tomater
Fremgangsmåte:
Stek løk og hvitløk i olje på middels varme i ca. 10 minutter. Bland sammen med tomatpuré, sukker, salt og oregano. Bland så inn tomatene.
Nå har du to valg: Hvis du vil ha en frisk og syrlig saus koker du den i ca. 10 minutter. Her hjemme foretrekker vi en litt «tyngre» saus med tykkere konsistens. Derfor koker vi den i ca. 2 timer på middels svak varme uten lokk. Husk å røre i den med jevne mellomrom.
Pureer med stavmikser.
For en litt voksen smak har jeg av og til litt cayenne-pepper i…
Enjoy!
Ps. Denne sausen er ganske lik og kan også brukes:
5 Comments
Morten Helland
8. desember 2009 at 09:14Takk for gode tips og flott matside :)
Jeg er litt spent på hvilke hermetiske tomater du(dere!) bruker? Har dere funnet fram til noen merker som gir bedre tomatsaus enn andre merker?
Morten Helland
8. desember 2009 at 09:14Takk for gode tips og flott matside :)
Jeg er litt spent på hvilke hermetiske tomater du(dere!) bruker? Har dere funnet fram til noen merker som gir bedre tomatsaus enn andre merker?
Eivind T
14. mai 2011 at 20:45Nydelig saus, den har blitt standardsausen for lørdagspizza hjemme hos oss. Takk!
Eivind T
14. mai 2011 at 20:45Nydelig saus, den har blitt standardsausen for lørdagspizza hjemme hos oss. Takk!
Pål
10. november 2014 at 17:41Syns den ble enda et lite hakk bedre med en spiseskje balsamico. Lagde til pizza i helga. Nå skal det lages ny batch til pasta. Har planer om å kjøre den i trykkokeren for å se om det går an å korte med koketida litt.