Hamburger

De som leser denne bloggen jevnlig har vel fått med seg at jeg ikke er redd for å bruke litt ekstra tid på kjøkkenet for å få det til akkurat til som jeg vil ha det. Men, av og til må til og med jeg har det litt fort, så da bruker jeg denne metoden.

Ingredienser
500 g karbonade- eller kjøttdeig (uten vann og salt)
1 liten løk, finhakket
1 egg
Revet ost etter smak /evt. bacon
2-3 ss Worstershiresauce
Salt, pepper

Bland alt godt (gjerne i Kitchen Aid’en) og form deigen til 4-5 hamburgere. Løken kan evt. surres myk i en panne på forhånd for å mildere (mindre rå) løksmak.

Så kommer trikset for å gjøre det klar på forhånd: Pakk deigen godt inn i cling-film og surr den slik som jeg har gjort på bildet. La den ligge i kjøleskapet over natta og kutt den i passende skiver når du kommer hjem fra jobb – utrolig enkelt!

Hamburgerne stekes på middels varme i 4-5 minutter på hver side og hviles i et par minutter før servering. Serveres med (hjemmelagde) hamburgerbrød, salatblad, tomat, løkskiver og passende sauser.

Jeg anbefaler dette også:

1 comment

Legg inn en kommentar