Bakst

#99: Deilige rundstykker…

4. mai 2009

rundstykker

Dette er rundstykke-oppskriften som jeg har vokst opp med, de er nydelige:

Forvarm ovnen til 200 grader.

Ingredienser:
100 g smeltet smør
50 g gjær
1 ss sukker
4,5 dl lunket vann (37 grader)
10 gram salt
700 gram hvetemel

Fremgangsmåte:

  1. Ha gjæren oppi vannet og tilsett 1 ss sukker. La det stå i 7+10 minutter. Det gir næring til gjær og rundstykkene blir ekstra luftige.
  2. Bland hvetemel, salt og smeltet smør. Tilsett vann/gjær/sukker-blandingen og bland i en kjøkkenmaskin i ca. 5 minutter på middels hastighet.
  3. Sett deigen til heving i ca. 45 minutter.
  4. Del opp deigen i passende biter og form til rundstykker. Hvis du vil ha brytebrød kan du dele deigen i 19 like deler. 1 rundstykke i midten, 6 rundt det midterste og 12 rundstykker helt ytterst.
  5. Pensle med egg.
  6. Hvis du skal steke dem som enkle rundstykker skal de være i ovnen i 15-20 minutter, til de blir gyldenbrune. Hvis du skal lage brytebrød skal det steke i 30-40 minutter på 180 grader.
  7. Ta ut av ovnen og la de hvile på rist.

Enjoy!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Kaisa
    19. september 2010 at 08:16

    Sånn, da står deigen til heving og skal bli til bl. a. frokostrundstykker. Brukte litt under halvparten grovt sammalt hvete, så er spent på resultatet.

  • Reply
    Kaisa
    19. september 2010 at 08:16

    Sånn, da står deigen til heving og skal bli til bl. a. frokostrundstykker. Brukte litt under halvparten grovt sammalt hvete, så er spent på resultatet.

  • Legg inn en kommentar