Matkjemi

#110: Hvordan unngå å grine når du kutter løk….

yummy_onion
Ok, det er utrolig mange velmente råd om dette temaet og forståelig nok så er det mange som er opptatt av det. Jeg har lest mange artikler om det og har nok kuttet atskillig mer løk selv oppgjennom enn den gjennomsnittlige hobbykokk – for å si det mildt :-) Boka «What Einstein told his Cook» av Robert Wolke har en kjempebra artikkel om det på over fire sider. Fremfor å oversette denne artikkelen eller skrive den om har jeg valgt å heller gi en liten oppsummering, så kan jeg komme tilbake til kjemien senere:

  1. Løken skal være kjølekapskald
  2. Kniven må være så skarp som mulig
  3. Du må lære deg god kutteteknikk, slik at du kan få jobben gjort så fort som mulig.

Prøv disse rådene – det fungerer veldig bra for meg :-)

Ps. Hvis dette ikke funker for deg, kan du jo alltid prøve denne fyrens råd. Du kan risikere å bli arrestert og låst bort for alltid av motepolitiet, men det fungerer bra dette også….

2 Comments

  • Trine :)

    Kom tilfeldigvis over dette innlegget idag og selv om det er fra 2009 tenkte jeg komme med et tips til: hold munnen helt igjen, knip igjen, mens man kutter løk. Pust gjennom nesa. :o) Dette gir meg aldri tårer i øynene. :) Jeg åpner munnen etter å vasket redskaper. Ikke bare, bare å holde munnen men forsøk selv. :)

  • Trine :)

    Kom tilfeldigvis over dette innlegget idag og selv om det er fra 2009 tenkte jeg komme med et tips til: hold munnen helt igjen, knip igjen, mens man kutter løk. Pust gjennom nesa. :o) Dette gir meg aldri tårer i øynene. :) Jeg åpner munnen etter å vasket redskaper. Ikke bare, bare å holde munnen men forsøk selv. :)

Legg inn en kommentar