Slow Food

#119: En hyllest til Idsøe Kjøtt- og pølseforretning

idsoe

Min kjære kone er jo som kjent fra Stavanger-området og vi er så og si aldri på tur hjem til svigers uten av vi stikker innom Idsøe. Det er i dag sjette (!) generasjon Idsøe som driver butikken som har vært i drift siden 1828, noe som gjør den til Stavangers eldste butikk i kontinuerlig drift.

Når man er så imponert over noen som det jeg er over slakter Idsøe er det vanskelig å begrense seg og ikke minst vanskelig å vite hvor man skal begynne. For det første har de jo et helt fantastisk utvalg av varer, både rene kjøttstykker men også egne produkter som blant annet pølser og posteier. Kvaliteten på dette er utrolig bra og jeg har så langt ikke sett noe som kan matche dem i Norge. Det er noen slaktere i Danmark og England som ikke har så mye å skamme seg over heller, men Idsøe klarer seg meget bra i selskap med disse også.

Å få tak i gode produkter er imidlertid ikke det vanskeligste når man skal drive en god butikk. Service og varekunnskap er noe man ikke kan ta for gitt i våre dager – ja, jeg er klar over at nå høres jeg mye eldre ut enn mine 34 år ;-) Servicen kundene opplever hos Idsøe gjør dem ikke bare til enere i bransjen sin, men etter min mening er de forbilder for alle som driver med salg og service i Norge i dag – uavhengig av bransje.

 • Service. For det første smiler alle de ansatte  som om de hilser på kjære familiemedlemmer når du kommer inn butikken. Uansett hva du måtte ha opplevd den dagen kan du ikke unngå å bli i godt humør av å komme inn dørene til Idsøe.
 • Kunnskap. I en tid hvor nesten alle butikker er bemannet av tyggis-tyggende 17-åringer som ikke vet opp-ned på hva de selger, så er det rett og slett herlig å handle i en butikk der de som jobber der har yrkesstolthet og fagkunnskaper i bøtter og spann. Med en enorm mengde kunnskap om mat generelt og kjøtt spesielt er det ikke grenser for hvor mange råd og tips du får med deg på veien.
 • Utvalg. Den stykningen de ikke selger hos Idsøe har jeg virkelig ikke lyst til å spise ;-) De har noen utrolig gode pølser og en helt fantastisk bacon. Lista over pølsene dere er like land som pølsene er gode:Andoville-pølser
  Blodpølser
  Bratwurst m. karve
  Chorizo
  Frankfurter
  Gladmatpølser
  Gladmatpølser, røkt
  Grillpølser
  Grove kyllingpølser
  Kielbasa
  Kjøttpølser
  Kjøttpudding
  Lammepølser
  Lørdagspølse
  Medisterpølser
  Mergeuzpølser
  Mexicanske pølser
  Parmapølser
  Selskapspølser
  Sosisser
  Stavangerpølser
  Wienerpølser

Vi er så glade i å handle hos Idsøe at vi har gått til innkjøp av et monster av en vifteavkjølt kjøleboks til turen mellom Stavanger og Sørlandet. Nå er det ikke lenge til vi skal tilbake, så mens vi venter på det skal jeg ta noe vakum-pakket bacon fra fryseren :-)

signatur2

Ps. Her er hjemmesiden til Idsøe: http://www.idsoe.no

6 Comments

 • Elise

  Min svigerfamilie bor også i Stavanger men jeg har aldri fått sjansen til å besøke Idsøe. Det står herved oppført på en ting jeg må få med meg ved neste besøk!
  Apropos pølser: I helga fikk jeg meg en positiv pølseopplevelse. Gildes pølsemakere har adoptert tyskernes kule vaner med å gi pølser navn etter byer (Frankfurter, wiener etc.) En pakke Tønsberger havna i handlekurven og fikk bidra til cowboyfrokosten på søndagsmorgenen. De pølsene var virkelig gode og kan anbefales. Nå venter jeg bare på Osloenseren, Tromseren og Stavangeren!

 • Elise

  Min svigerfamilie bor også i Stavanger men jeg har aldri fått sjansen til å besøke Idsøe. Det står herved oppført på en ting jeg må få med meg ved neste besøk!
  Apropos pølser: I helga fikk jeg meg en positiv pølseopplevelse. Gildes pølsemakere har adoptert tyskernes kule vaner med å gi pølser navn etter byer (Frankfurter, wiener etc.) En pakke Tønsberger havna i handlekurven og fikk bidra til cowboyfrokosten på søndagsmorgenen. De pølsene var virkelig gode og kan anbefales. Nå venter jeg bare på Osloenseren, Tromseren og Stavangeren!

 • Henrik

  bor i i stavanger og hadde gleden av å handle lammeskank fra Idsø sist lørdag til min Osso Bocco. Deler din begeistring – Idsø er rett og slett fantastisk.

 • Henrik

  bor i i stavanger og hadde gleden av å handle lammeskank fra Idsø sist lørdag til min Osso Bocco. Deler din begeistring – Idsø er rett og slett fantastisk.

Legg inn en kommentar