Dessert

#123: Kjetils tertebunn….

Henriks sjokoladeterteprosjekt forrige lørdag var jo som kjent en stor hit, og det gå blod på tann for flere av gutta på festen. Som det helt riktig har blitt påpekt la jeg ikke inn en oppskrift på tertebunn i oppskriften til Henriks sjokoladeterte, da disse var ferdigkjøpt. Så siden plommelikør-oppskriften var til Per Ole, så er denne til deg, Kjetil – enjoy!

Først begynner vi med ingrediensene:

250 g hvetemel
100 g smør i terninger, litt myknet
100 g melis
1 liten klype salt
2 egg

For å gjøre det lett, så bruker du en kjøkkenmaskin. Bland sammen hvetemelet, smør, salt og og melis.

1

Så tilsetter du egget og kjører blanding sammen på ca. 30-45 sekunder.

Etter kort tid ser du at deigen begynner å samle seg og da er den ferdig.

2

Nå tar du den ut på kjøkkenbenken og knar den litt før du pakker den i klingfilm:

3

De fleste kokebøkene sier at den skal ligge å hvile i ca. 30 minutter. Jeg liker å planlegge og sørger for å være ute i god tid, derfor pleier jeg å lage deigen rett før jeg legger meg og lar den ligge i kjøleskapet natten over.

Dagen etter kjevler du uten deigen – har må du jobbe fort slik at ikke smøret smelter og deigen blir vanskelig å jobbe med.

4

Kle en egnet form med deig og bruk en kjevle til å kutte av kantene. La bunnen stå i frysen i ca. en halvtime. Da blir smøret hardt og hjelper til å holde formen mens det steker.

6

Krøll sammen et bakepapir og fyll det med mynter, tørre erter eller noe annet som egner seg. Stek i forvarmet ovn på 200 grader i 15-20 minutter.

7

Jeg liker en god og sprø bunn der ikke eggeblandingen har fått trekke altfor mye inn i bunnen. For å forhindre at det skjer pensler du bunnen med en eggeplomme og lar den stå i ovnen på samme temperatur i ytterligere 5 minutter.

8

Jeg liker en god og sprø bunn der ikke sjokoladeblandingen har fått trekke altfor mye inn i bunnen. For å forhindre at det skjer pensler du bunnen med en eggeplomme og lar den stå i ovnen på samme temperatur i ytterligere 5 minutter.

Sånn! Nå er du klar til å  å lage sjokoladeterten som anvist i artikkelen «sjokoladeterte«. Etter hvert når du begynner å få litt dreisen på det, så kan vi begynne å lage andre terter. Så Kjetil, hils din kjære og lykke til!

Ps. Husk at support er tilgjengelig på olav@hobbykokken.no :-)

Legg inn en kommentar