Cookies

cookie

En av mine store styrker på kjøkkenet er at jeg er flink til å planlegge ting på forhånd. Da blir det meste lettere og stress er noe jeg sjeldent har problemer med i forbindelse med matlaging. Dette oppskriften på cookies føyer seg inn i rekken av oppskrifter jeg bruker som man kan lage det meste av på forhånd. Her kan deigen lages flere dager i forveien.

Ingredienser:
100 g sjokolade i biter
140 g smør
5 eggeplommer
150 g sukker
200 g hvetemel
10 g bakepulver

Begynn med å smelte smøret og avkjøl til romtemperatur.

Pisk eggeplommene og sukkeret til en luftig eggedosis. Ha smøret i eggedosisen og bland det forsiktig sammen.

Bland sjokolade, bakepulver og mel sammen og bland det forsiktig inn i eggedosis/smør-blandingen. Legg ut et stykke clingfilm på kjøkkenbenken og legg deigen på clingfilmen. Rull sammen til en pølse som er ca. 5-7 cm i diameter. Legg den i kjøleskapet i minst 2 timer, men du kan gjerne lage den en dag eller to før du skal bruke den.

Forvarm ovnen til 170 grader. Ta av clingfilmen og kutt deigen i 1 cm tykke skiver.

Ta bakepapir på en stekeplate og legg skivene på med ca. 5 cm mellomrom – de flyter ut en del i løpet av steketiden. Stek dem i 18-20 minutt til de er gyldne som på bildet. La dem gjerne avkjøle på stekeplata.

Enjoy!

Jeg anbefaler dette også:

2 comments

Legg inn en kommentar