Dessert

#125: Mission accomplished: Deilige pannekaker

pannekaker

Pannekaker er en balanseøvelse mellom forskjellige mengdeforhold i oppskriften. Jeg har egentlig prøvd i mange år får å få denne balansen perfekt – og kan med dette melde om et aldri så lite gjennombrudd i går kveld. Pannekakene skal være søte, men ikke altfor søte. Når man har mye sukker i røra blir pannekakene fortere brune – noe som igjen kan føre til at pannekakene ikke bli så veldig myke på grunn av at sukkeret karamelliserer. Mengden  egg og melk har selvfølgelig konsekvenser for både konsistens og smak.

Jeg er jo som kjent en stor tilhenger av slow food-bevegelsen og det å lage mat fra bunnen av. Derfor vil med jevne mellomrom sammenlikne mine oppskrifter med markedets mest solgte hurtig-varianter. Det er ikke meningen å henge ut de forskjellige produsentene, men jeg synes det er viktig at man skal vite hva man spiser. I dette tilfellet har jeg valgt Toros pannekakerøre-pulver:

Hvetemel, sukker, skummetmelk, egg, eggehvite, emulgator (E477, E471, E481, E472), vegetabilsk fett, glukosesirup, salt, farge (betakaroten).

Her er min oppskrift:

4 egg
75 g smør, smeltet og avkjølt til omtrent romtemperatur
90 g sukker
130 g hvetemel
2 dl Lett-melk

Bland  sammen alle ingredienser i en kjøkkenmaskin eller for hånd. Hvis det blir for mange klumper i røren, så er det bare å hente ut våre gode venn stavmikseren:

Stek i en nøytral olje (jeg bruker soyaolje) til de er gyldne på begge sider.

Bon apetit!

Legg inn en kommentar