Favorittutstyr

#127: Min første kjærlighet….

1. september 2009

G29

Det er i år 10 år siden jeg kjøpte min første «ordentlige» kjøkkenkniv. Det var sommeren jeg flyttet sammen med den utrolig søta som jeg er gift meg i dag på sjette året. Det var første samboerskap (og siste) for oss begge, så jeg ville komme bra igang. Jeg har alltid vært interessert i kniver, så når kjøkkeninteressen min begynte å skikkelig ta av var det naturlig å kjøpe en skikkelig slugger. Det har skjedd veldig mye på knivmarkedet i Norge siden den gang. På den tiden var Global-kniver regnet som det dyreste og beste man kunne få tak i, så da falt valget på en Global G-29 Meat & Fish slicer til 1300 kroner. Det var et meget dypt innhogg i en student-lommebok, men når man først blir forelsket….

Min G-29 lever i dag i beste velgående og står nyslipt og polert på knivskinna sammen med alle de andre nyslipte vennene sine. Jeg skjerper dem alltid etter bruk og sørger for å få dem slipt med jevne mellomrom. I en periode sto kniver øverst på ønskelisten til jul og bursdager, men det har begynt å roe seg de siste årene. Jeg har anskaffet meg en ny kniv på to år nå, og det er ganske lenge til meg å være ;-) Skjønt, jeg lider jo ikke akkurat noen nød:

knivkoffert

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Jørund
  2. september 2009 at 07:04

  Meget fin knivkolleksjon. Sverger i stor grad til Global selv. Noe Masahiro, noe Victorinox. Har veldig lyst på Tojiro: http://www.tojiro.co.uk/ (finnes en norsk site på http://www.tojiro.no, men den er tydeligvis nede akkurat nå).

 • Reply
  eirik
  4. september 2009 at 10:00

  Nå ble knivmappa mi forlegen…

  e.

 • Legg inn en kommentar