Snacks

#136: Deilig varm ostedipp

ostedipp

I dag er det fredag og helga står for dør. Jeg skal ikke lyve – i løpet av de neste to dagene vil det bli servert en eller annen form for snack. Med «So you think you can dance» og «X-factor» på to forskjellige kanaler samtidig er det duket for kompromisser, men når det gjelder snacks er det som regel fort gjort å bli enige :-)

Dagens snack er en varm ostedipp som jeg fant på for 7-8 år siden og som har vært en tilbakevennende favoritt.

Ingredienser:
1 middels stor gul løk, finhakket
3 ss olje
3 tomater, kuttet i ca. 1*1 cm store biter
3 dl ost – jeg pleier å bruke norvegia eller Jarlsberg
1/2 – 1 ts cayennepepper eller valgfri mengde finhakket chili
Chips til dipp – jeg foretrekker nacho-chips

Fremgangsmåte:
Stek løk på middels varme i olje i ca. 5 minutter til den blir blank og ha i tomatene og cayennepepperet. La det blande seg og koke sammen litt i noen minutter og tilsett osten. Rør med en slikkepott til all osten har smeltet og server med en gang – gjerne rett fra gryta!

Etter hvert som dippen står fremme og den blir kaldere, så kan den tykne en del. Derfor er dette en god unnskyldning til å eventuelt børste støvet av fondue-gryta som du fikk i bryllupsgave og som nå av en eller annen merkelig grunn står bakerst i skapet ;-)

God helg!

Legg inn en kommentar