Favorittutstyr

#139: Favorittutstyr: Iittala Sauteuse

15. september 2009

sauteuse

Jeg har alltid vært tilhenger av å kjøpe bra utstyr når man skal dyrke hobbyen sin. Selvfølgelig har vil alle budsjettbegrensninger i større eller mindre grad, men jeg anbefaler å heller å ha lite, men bra utstyr fremfor å bruke penger på masse skrot. Mange kjøkkenbutikker har også skikkelige bra tilbud med jevne mellomrom.

Denne gryta har jeg hatt i fem år nå og jeg er bare helt utrolig fornøyd. Den heter Iittala Sauteuse og koster rundt 1500 kroner. Det er jo i den høyere prisklassen for gryter, så min favoritt kjøkkenbutikk hadde hatt den inne i over fire år uten å klare å selge den. Derfor gikk den for 700 kroner under et salg og da var det jo ikke noe å tenke på :-)

Det som ofte skiller dyre fra billige gryter, og for den saks skyld kniver, er kvaliteten på stålet. Denne gryta har en meget bra kvalitet på stålet, noe som gir seg utslag i at ting nesten aldri brenner seg fast. Den er også veldig rett å vaske. De fleste gryter har rette vegger, men som du ser skrår disse veggene/kantene ganske mye utover. Det gjør at det mye vanskeligere at ting koker over i tillegg til at den er helt fantastisk til å bl. a. reduserere sauser med.

Anbefales på det aller sterkeste!

You Might Also Like

No Comments

Legg inn en kommentar