Vegetar

#138: Gulrotskarbonader…

15. september 2009

gulrotkarbonader

Jeg er inne i en periode der jeg ikke er noe særlig glad i rødt kjøtt. Det skjer med noen års mellomrom, men for tiden er det særlig ille. Derfor lager jeg mye vegetarretter og fisk for tiden når jeg skal kose meg. Dette er min mors oppskrift på gulrots»karbonader», fra den tiden vi begge var vegetarianere.

Ingredienser:
500 g gulrot, skrelt og raspet
1 gul løk, finkuttet
1 dl havregryn
1 dl rasp (kavring)
3 egg
Olje (til steking)
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Stek gulrøtter og løk sammen i olje på middels sterk varme til de bli myke, det tar ca. 15-20 minutter. Hell gulrot/løk blanding over i en bolle og bland i resten av ingrediensene til en jevn masse . La blandingen stå å sette seg i 30-40 minutt. Lag boller i karbonadestørrelse av deigen og stek på middels varme i 4-5 minutter på hver siden. Vi fikk de alltid servert med kokte poteter og smørsaus, men du kan sikkert finne på noe som er enda bedre! :-)

You Might Also Like

No Comments

Legg inn en kommentar